En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 28 april 2009

Naturskydsföreningen ska vara glad..

Av stovarjagaren - 28 april 2009 21:37

Anledningen till att Jakt Journalen satt igång denna rovdjurs kampanj är för att det ska bli ett större intresse att jaga rovdjur. Varför jagar man då små rovdjur? jo, små rovdjur har en förmåga att föröka sig ganska snabbt och får stora kullar. På dessa marker där små predatorer får härja fritt så går det hårt åt småviltstammen. Det har inte funnits så stort  intresse för att jaga just denna sorts vilebråd, endast ett fåtal entusiaster har haft rovdjursjakt som intresse. Jakt jorunalen har nu dragit igång detta för att få upp intresset för denna jakt och att försöka hålla stammarna på en nivå som naturen klarar av. Vi får friskar rävar m.m och vi får en större tillgång på småviltet. vad är då problemet NSF? tycker ni ska vara glad att det finns ett intresse från jägarnas håll att se efter rovdjure, kolla bara hur fint det gått med att få tillbaka fjällräven... och det hade ni inte ni klarat er utan jägarnas viltvård...


http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=753618&treeId=100722&renderingdepartment=2.757


Ni kan läsa denna länk om jakten på rödräv i fjällen

http://www.vk.se/Article.jsp?article=251714&category=390


http://www.vk.se/Article.jsp?article=275021&7

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se