En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 29 april 2009

Ju förre desto bättre

Av stovarjagaren - 29 april 2009 12:59

Jägarnas riksförbunds ordförande Conny sandström skrev i jakt och jägare idag om hur dom tänkte när det lämnade in det ”historiska” förslaget. Förslaget är att få så lite vargar som möjligt utan att stammen blir Genetsikt skadad av inaveln, för det är just inavels frågan som sätter stopp för all jakt just nu. Men om det skulle bli möjligt med en vargflytt av en rysk/finsk varg så skulle inavels frågan nästan vara löst och man skulle kunna börja tillåta en viss sorts licensjakt. Bollen är kastad skriver Conny och menar att med stöd av forskarna, har slagit inavelsfrågan ur händerna på de så kallade bevarandeorganisationerna. Nu är det upp till regeringen att verkligen inse att dessa organisationer hela tiden anpassar sina argument för att vi skall ha så många rovdjur som möjligt, i stället för att vi skall ha så bra sammansatta viltstammar som möjligt. Många medlemmar har varit kritiska till detta beslut, men Conny menar att detta är ända sättet att få igenom något beslut hos regeringen. Alltså pest eller kolera…

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se