En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 29 april 2009

Nås vargen skjuten...

Av stovarjagaren - 29 april 2009 18:59

Ja då var "Nås" vargen skjuten, det gick väldigt snabbt från det att ansökan ramla in hos naturvårdsverket till den blev skjuten, ja vad ska man säga? ibland blir man förvånad över hur verket fungerar. Detta var väll ingen skräll att en varg kommer in i ett samhälle. vargarna håller på bli många till antalet och fler såna här händelser kommer med tiden dugga tätt. Läser man kommentarerna på aftonbladet så har förstås "majoriteten" av svenska folket åsikter som likställer vargen med en människa, det är väll för hemskt att skjuta en ung varghane som bara ville leka med barnen den förföljde...Nu undrar man ju hur det kommer se ut när det kanske blir en jakt på vargen, reaktionerna kommer vara många och hårda. jag tycker det är beklagligt att storstads människor inte har mer förståelse för folket som ska bo med dessa varelser... tror dom på fullaste allvar att vargen kommer få det lättare om det blir fler av dom? knappast vargen kommer sprida sig och fler kommer bli drabbad och upprörd. Är det så dom vill ha det? Ett mer utbrett varghat?? 

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se