En stövarjägares liv

Alla inlägg under april 2009

Av stovarjagaren - 28 april 2009 21:21

Ja då var nallarna uppe igen, nu kommer en redan nu hårt nedgående älgstamm få det ännu svårare. Enligt det skadinaviska björnprojektet så tar björnen mellan 20-25% av älgkalvarna, då kan man ju räkna ut att det blir ännu ett år med låg älg obs...

Detta är ännu ett forskar projekt som gått över styr. Vilka får offras när stammarna ökar? är det vi i städerna eller bonden Emil med sin fäbod?

Bonden Emil är nog inte lika nöjd som vi i städerna är...


Sen kan man alltid ställa sig frågan, hur många björnar finns det i sverige igentligen? du kommer säkert få miljoner olika svar, jag skulle dock lyssna på dom som varit ute i skogen nu på våren. Och då menar jag inte en mils radie runt en stad. utan dom som har ett intesse att vara ute och pyssla med saker på sina marker. kan nästan garantera att det har legat en björn på varje VVO, eller vad tror ni??


http://www.vk.se/Article.jsp?article=273381

Av stovarjagaren - 28 april 2009 17:07

Det är roligt att surfa runt på olika sidor här på Internet, särskilt när det gäller rovdjurspolitiken. finns många som verkligen tycker olika. men det som jag mest blir bekymrad över är att människor som aldrig kommer komma i närheten av att bli drabbad måste ha en posetiv syn och åsikt, vad vet dom? vad driver dessa människor? dessa människor har absolut inget att förlora om vare sig varg eller björn fanns, eller jo vänta, deras vetskap att det finns stora rovdjur i Sveriges skogar. Deras syn på världen är gullig nästan som filmen björn bröder som för övrigt är en bra film. men som sagt det är en film och inget annat. lever man i dagens rovdjursområden så har man förlorat mycket, speciellt när man bor i vargens kärnområde. jag har många gånger försökt tänka på hur det skulle vara att bo där, vad skulle jag få offra? ja i stort sett allt jag lever för, och vad skulle hända då i mitt liv? Ja det vill jag inte ens tänka på.. är det värt att offra människors liv för att vi ska ha stora stammar av rovdjur? är det värt att göra hela norrlands inland till en stor rovdjurspark? den sista vildmarken brukar dom kalla Sverige, men vart får dom människor som redan nu bor i den plats då? ska dessa skogar endas få utnyttjas av vargdyrkare och myndighets personal? jag tycker det håller på att spåra ur totalt. och jag tror inte det är till rovdjurens fördel, för vart man än i världen kommer så finns det ett grundat hat mot stora rovdjur. och det är inte bara för att folk är dåligt informerad om rovdjurensbeteende, dom har fått smaka på dessa beteenden. 

några artiklar ni kan läsa på kvällskvisten. det brukar vara rätt underhållanden debbater i DD


några artiklar ni kan läsa på kvällskvisten. det brukar vara rätt underhållanden debbater i DD http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=67191&epslanguage=sv


http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=67025&epslanguage=sv

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards