En stövarjägares liv

Alla inlägg under maj 2009

Av stovarjagaren - 4 maj 2009 14:38

Jag vill bifoga ett exempel på hur ofta, och hur lätt, vi människor
blir vilseförda. Läs detta innan ni läser mitt stycke..http://www.dn.se/opinion/debatt/livsmedelsverket-morkar-att-du-blir-fet-av-frukt-1.857034  Ni förstår vart jag vill komma nu? jo vi tar detta exempel med den svenska rovdjurspolitiken, ”vanliga” människor som bor i stora städer får oftast sin ”kunskap” från media eller böcker. Denna information sprids av partiska forskare och myndigheter som vill visa hur underbart det är med rovdjur och hur lätt det är att leva med dessa varelser. Man blir inmatad att det dom säger är sant och sväljer det med hull och hår, skulle du ställa en fråga till en forskare om varför ska vi ha så stora stammar av rovdjur, så kommer han med säkerhet svara. Det är på grund av det biologiska mångfalden. Men vad är då ett bilogisk mångfald? För mig är det ett rikt djur och växtliv. Att man ska kunna gå i skogen och se djur och höra fåglar. Jag vill inte se ett gäng korpar runt ruttna kadaver och flockar med skrämda klövdjur runt husen. Men forskarna får det jämt att låta så fint, och det dom säger är sant för dom just ÄR FORSKARE. Men vi ska inte glömma bort att dessa forskare får miljoner/miljarder varje år till olika projekt. Helt onödig projekt enligt mig, kolla bara om hur dom ska forska på rovdjur inom renbeteslandet. Va fan är det för ”ny” fakta dom ska komma med? Fråga en same och du får svaret på en gång och du har sparat några miljoner. Hela denna cirkus betalar vi skattebetalare för, till vilken nytta? Ge dessa pengar på att utveckla landsbygden ta vara på den svenska naturen och den svenska kulturen. Ingen på landsbygden vill leva i ett rovdjursparadis. Så låt er inte luras av den information ni får från media och forskare. Ta reda på hur det verkligen ligger till. Fråga människor som blir påverkad av allt detta, se er omkring i deras natur. Finns det nått biologiskt mångfald, finns det några nya djurarter? Ifråga sätt forskarnas resultat, för det är mina och dina skattepengar dom leker med….

Av stovarjagaren - 3 maj 2009 19:48

föreningen hade 2007 2 608 fullbetalande medlemmar och 913 "familjemedlemmar". Totalt således ca 3 500 medlemmar. Föreningen fick under det året 500 000 kr för att "utveckla en plattform för spridning av föreningens Fakta" av Naturvårdsverket.
Man fick vidare 190 000 kr av Naturvårdsverket för "spridning av rovdjursinformation gm SRF:s hemsida samt utformande av en tydlig informationsplan om rovdjur".
Och håll i hatten! Föreningen fick även 136 000 kr av Naturvårdsverket för "utbildning i argumentation för regionala nyckelpersoner inom naturvården".
Ovanstående uppgifter är tagna från Rovdjursföreningens verksamhetsberättelse för 2007.
Det framgår också där att föreningen fått pengar för liknande projekt under 2006.
Rovdjursföreningen har även haft en representant med i Rovdjursutredningen.
Är det inte märkligt att denna förhållandevis lilla föreningen fått sådant stort inflytande i rovdjursfrågor?
Kan det möjligen bero på att Rovdjursföreningens ledande personer ingår i det nätverk av fanatiska biologer, som helt styrt rovdjurspolitiken de senaste åren?
Ett exempel på SRF:s infiltrering i de statliga verken är Anders Bjärvall, som under 1970-talet var djupt inblandad i planeringen av olaglig inplantering av varg i Värmland. Han blev efter detta projekt rovdjursansvarig på Naturvårdsverket (!!!) och innehade detta jobb under många år.
Han är i dag pensionerad, men är SRF:s ordinarie representant i lokala rovdjurgruppen i Dalarna.
Krister Persson har i tidigare uttalanden ansett att en "liten högljudd grupp", som motsätter sig ökade rovdjursstammar har fått för stor plats i debatten.
Nu har han åtminstone utelämnat ordet liten. Däremot besvarar han fortfarande (i likhet med sina meningsfränder) aldrig de genmälen, som kommer efter hans uttalanden. Han kanske lärde sig på argumentationskursen att om man marknadsför dåligt genomtänkta ide'er, skall man inte ge sig in i en diskussion utan bara köra med envägskommunikation.

Av stovarjagaren - 3 maj 2009 19:33

"Av olika orsaker så väljer jag inte att kommentera på VK.se, mina kommentarer brukar oftast inte komma in. Varför vet jag inte, men jag förmodar att det är för min hårda kritik till artikel författaren Berth Olof brännström. Nu så har jag min blogg och avreagera min ilska och sprida min åsikt. Jag har saxat några inlägg från debbaten på nätet som jag tycker har följt en bra tråd. Ingen pajkastning eller ful svenska, utan en bra debbat från början till slut. Krister Persson dök upp med ett inlägg, men det som många andra gånger ett försök till falsk marknadsföring, alltså ingen fakta bara påhitt."


http://www.vk.se/Article.jsp?article=274125&debate&dpage=1#debatetop



Av stovarjagaren - 3 maj 2009 15:34

Lördagens vargfilm på TV.

 

Ingen behöver fråga var filmens upphovsmän har sina sympatier, för skadedjuret helt klart.

Eller vad tyckte ni om sekvensen där harjakten slutade lyckligt för stövarjägaren som fick sin hare och fick behålla sin stövare med slutorden i filmen: Men så är också Ulrik en fridfull varg. Gråtvärdigt fånigt blir mitt omdöme.

 

Kan man tänka sig en mer meningslös statlig uppgift och kostnad än att mäta längden på växande vargvalpar?

 

Sedan visades en kort sekvens på en skabbvarg. Vilken idiot stod bakom kameran kan man fråga sig. Det enda rätta, och mänskliga, vore att förkorta lidandet för denna individ. Hemskt att se sådant utan mänskligt ingripande när tillfälle ändå ges.

 

Vi fick också se dansande vargdöttrar efter Ulrik på isen. Undrar om de uppskattar tyngden av en sändare runt sin hals.

Det påstods även att ett tiotal vargar förgiftats, var finns underlaget till detta påstående?

 

Rent löjligt tycker jag det var att nämna Ulriks öden och äventyr, han var blott ett vilt djur bland mängder andra.

 

Slutligen, av alla de bilder vi fick se på vargar, ensamma eller i flock, så inte var de till vargens fördel. Vår Svenska Jämthund är avsevärt mer ståtliga. I den jämförelsen är vargen stygg (ful).

Av stovarjagaren - 3 maj 2009 15:20

Jag har varit upptagen hela helgen med saker, därför har jag inte hunnit med att blogga så mycket, har dock en god vän som jag använder nu som en gäst bloggare. Han såg tema kvällen om varg som SVT hade. Jag bloggade ju tidigare i veckan om det. Såg även nu idag att det har rört sig en varg i Södertälje trakterna i helgen. Vad spännande???? Ska vi gissa hur länge det går innan det blir skyddsjakt? VK debbaten på ”snacket” tycker jag även vi vinner ganska enkelt. Vargdyrkarna har som ingen igentligen att komma med, Åke Edlund med flera krossar dom enkelt. Sen en till beundrans värd sak är att västerbottens jägarförbunds ordförande går ut och skriver i debbaten på nätet, Bra gjort Torbjörn Lövbom.

 
Av stovarjagaren - 1 maj 2009 19:01

rasmus jagar inte bara björn, utan här får man följa med på lodjursjakt. det är samma hundar som han använder till sin björnjakt. Och det är därför björnjakt säsongen är så kort, Jakthundar är född till för att jaga så man gör allt för att kunna dryga ut träningen med löshund.

Av stovarjagaren - 1 maj 2009 18:58

Här får vi följa med Rasmus i hans första björnjakts film mycket intressant

Av stovarjagaren - 1 maj 2009 18:42

Ja det vart en lyckad dag igår, med mycket skratt! var ute hos goda vänner och hade trevligt, sen drog vi en sväng in på stan. men man märker att man börjar li gammal och trött. Man orkar inte hålla igång lika länge som förut=) får tacka mamma och pappa för dom tog hand om min fina hund.... nu ikväll så gjorde lotta en god kreol gryta som var mumsig... ja nu får man se vad som händer ikväll. kanske blire kubb med grabbarna...


här har ni en roligt fredags film från youtube

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards