En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

Varför jaga en liten sårbar vargstam?

Av stovarjagaren - 30 juni 2009 15:25

Det finns alltså en samsyn oavsett politiskt styre att de stora rovdjuren skall skyddas och att deras populationer skall växa så att de blir långsiktigt livsdugliga. Hur kan det då föreslås vargjakt på en liten sårbar, långtifrån långsiktigt livsduglig vargstam, skriver Krister Persson.


läs vidare: http://www.nwt.se/asikter/debatt/article549157.ece


Kommentera: Det är otroligt att krister med gänget aldrig blir nöjd när det gäller rovdjur, här har regeringen börjat forma en rovdjurspolitik som faktiskt gynnar vargen och inte nån jägare. Det är inte frågan om nån utrotning och det är inte frågan om nån minskning av den nuvarande populationen. Människor som redan nu har fått sina liv förstörda av vargen kommer inte se nån särsklit stor skillnad. Dessa län är dömda att få bära bördan, För ser man hur vargen har börjat härja söder ut så lär det nog inte få sprida sig åt det håller heller. Kunnde inte SRF börja ängna sig åt att hjälpa människor som drabbas av vargen istället för att gnälla på dom? det är ju trots allt SRF och storstads människor som vill ha vargen. Sen krister så säger inte en undersökning runt karlstad så mycket om vad glesbygden tycker. Konstigt att inte SR gjorde en undersökning i nått revir, då hade nog siffran blivit annorlunda. 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se