En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

Varg på väg söderut....

Av stovarjagaren - 30 juni 2009 15:35

Sörmland Vargen som i förra veckan rev elva får på en ö i Mälaren har simmat i land. Nu befinner den sig någonstans i norra Sörmland och tros vara på väg söderut.


läs vidare: http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.411634

 

Den unga GPS-märkta hanvargen från Ockelboreviret som under en tid hållit till utanför Västerås har simmat till en ö i Mälaren och dödat 13 får. Nu är kontakten bruten och frågan är var den tagit vägen. 


läs vidare: http://www.jaktojagare.se/se/article.php?id=385695&context=60321 


Kommentar: läser man på JOJ hemsida om detta uttalande av Per Wedholm sörmlands länstyrelse så blir man bekymmrad  "– Här finns det många djurbesättningar. Det är inte så lyckat om vargen vandrar vidare söderut. Vi såg ju vad som hände med den förra stationära vargen i Sörmland, konstaterar Wedholm" Kommentarerna på JOJ hemsida är överflödiga av ilska, man förstår dom som lever med detta varje dag och sen får man höra att vargen inte är välkommen på vissa platser. snacka om att göra skillnad på folk å folk

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se