En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

Svensken vill äta mer viltkött....

Av stovarjagaren - 30 juni 2009 15:45

Norrlänningar och unga män mest positiva, miljöpartister mindre intresserade.

I en färsk Sifo-undersökning, som presenteras på ett seminarium i Almedalen i morgon, framkommer att 59% av alla svenskar gärna vill äta mer nyttigt viltkött. Framför allt unga män vill äta mer viltkött, i gruppen 15- 29 år svarade 81% att de gärna vill äta mer, jämfört med 38% av den unga kvinnorna. Intresset för att äta mer viltkött är störst hos dem som bor i norra Sverige. Miljöpartiets sympatisörer inte är lika intresserade av det klimatsmarta viltköttet, endast 43% vill äta mer medan centerpartister (67%) och socialdemokrater (64%) gärna äter mer av det nyttiga viltköttet.


Läs vidare: http://www.jagareforbundet.se/news/svenskar_vill_ata_me.asp


Kommentar: Hur var det nu? om man nu ska kunna ge 59 % av svenska folket viltkött? Om nu SRF,SNF och WWF får betämma med resten av svenska folket så kommer vi nog aldrig få äta nått vilttköttt överhuvudtaget. tänk då att vi ska mata 1500-2000 vargar och runt 5000 björnar! och då har jag inte räknat in lo,järv och örn! Ja gisses, folk har verkligen ingen uppfattning om vad som kan komma hända sverige i framtiden.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se