En stövarjägares liv

Alla inlägg under juni 2009

Av stovarjagaren - 1 juni 2009 17:49

VÄSTERNORRLAND Det finns inte längre några vargar kvar i Västernorrland. Det visar den preliminära rapporten över rovdjursförekomsterna och vinterns spårningsarbete som länsstyrelsen nu är färdig med.Kommentar:


Ska man tro på detta? Personligen så tror jag inte en sekund på ett vargfritt västernorrland, inte heller ett varg fritt västerbotten. lögner och åter lögner. men man börjar bli ganska van att vanligt folk blir dum förklarad när dom ser en varg. för vargar finns inte i renbeteslandet eller hur??????

ANNONS
Av stovarjagaren - 1 juni 2009 14:38

Kom in på en hemsida där dom fotade djur, oj oj säger jag bara. det är verkligen så att grejen för många "rovdjursvänner" är just att få se djuren och kanske få fota djuren. att dom kostar pengar och gör livet surt för många människor skiter dom i. sen kan man ju undra vart dom har fått kundskapen ifrån? Troligen från en naturbok där författaren älskar rovdjur och hatar jakt! gå gärna in och läs.http://svensknatur.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=1c7784fc-c8c2-45bd-b9e9-788cee72211fNågra exempel:


"Vilka fantastiska vargbilder! Har du varit så nära en varg?

Klart vi ska värna om de få vi har kvar!!!

Satt på ett flygplan på väg till Sarajevo förra året och hörde en grupp svenska affärsmän skryta om att de blivit inbjudna till björnjakt i fattiga Bosnien av ett förtag där som ville göra business med dem.  Och blev så bedrövad över deras glada förväntningar på att äntligen få skjuta sånt som'tyvärr var förbjudet i Sverige'.

Mycket trist eftersom dessa män inte kunde betraktas som outbildade och oinformerade."


"Jag har några vargfoton utan stängsel, från Järvzoo. Här är ett på en hane, nygrävd med jord på nosen.""Fina bilder! I vintras hade jag besök av en varg i mina hemmamarker. Tyvärr såg jag den aldrig, men däremot spår och två döda rådjur som den slog med en veckas mellanrum, ca 2-300 meter från mitt hus! Det var verkligen spännande. En del av mina grannar var inte så glada, men själv tycker jag att vargen har all rätt att finnas även i mina marker! Jag är med i Svenska rovdjursföreningen som Carl länkar till här ovan."

ANNONS
Av stovarjagaren - 1 juni 2009 14:27

Rädslan för stora rovdjur kan inte förbises. Även om de stora rovdjuren objektivt sätt utgör ett mycket litet hot mot den svenska allmänheten, utgör personlig oro för att stå ansikte mot ansikte med ett rovdjur en barriär för allmänhetens vilja att stödja svensk rovdjurspolitik. Det visar en nyligen genomförd studie. Kunskap om vilka individuella faktorer som förstärker respektive försvagar allmänhetens stöd för olika förvaltningsåtgärder kan bidra till ett effektivare arbete med att bevara och förvalta de fyra stora rovdjuren lo, varg, björn och järv.


Läs hela rapporten på: http://www.naturvardsverket.se/upload/10_Forskning/Viltforskning/Johansson_rapport_2006.pdf

Av stovarjagaren - 1 juni 2009 13:50

Omfattande jakt på Sveriges fåtaliga vargar kan bli verklighet i Sverige redan kommande vinter om riksdagen beslutar enligt det förslag regeringen lägger i rovdjurspropositionen idag. Regeringen föreslår kontinuerlig jakt på en liten, sårbar djurpopulation som efter att för några decennier sedan ha varit i det närmaste utrotad från hela den skandinaviska halvön, nu lyckats komma tillbaka och etablera sig i Sverige.


Svenska Rovdjursföreningen är tillsammans med Världsnaturfonden WWF, Naturskyddsföreningen, Sveriges Ornitologiska Förening
och Djurskyddet Sverige starkt kritiska till regeringens proposition som innebär en begränsning av vargstammen i ett kritiskt läge.


Läs vidare:

http://www.rovdjur.se/shi,11,1,1207.html


Kommentar:


Var det en oväntad reaktion från rovdjurs gänget? Man kan undra vad dom vill igentligen? Dom har fått som dom vill i mellersta sverige, alltså att löshundsjakten blir fortsatt omöjligt att bedriva och föbobruken mot en snar död, varför vill dom förstöra för mer människor? Vad driver dom så kallade "djurvännerna" att vilja oss jägare så ont? vad har jag gjort dom? Dyrkarna får nu ha några vargar som dom kan fara och lyssna på när dom ylar, sen kan dom åka hem till sina trygga hem och skryta över deras våta upplevelser. man kan läsa "Propositionen är ett kraftigt bakslag för naturvården i Sverige och tillgodoser samtliga krav som jägarorganisationerna har överst på sin önskelista om mer vargjakt och en ytterst liten vargstam." bakslag? för vem då? inte ni Rovdjursivrare iaf. Naturvård? vilka gör naturvården? jo det är folket på landsbygden, jägare, bönder och samer inte ni i dyrkar föreningen. Att dom får det att låta så bra med varg i skogarna är helt sjukt, Vargen kostar och den förstör hade det handlat om små skadedjur så hade vi kunnat ta bort allt på en gång. men nu är skadedjuren söta stora hundar, då blir det lite svårare. sen kan man läsa "Förslagen som presenterades är av kortsiktig karaktär och är till för att försöka tillfredsställa en högljudd minoritet."  Sjukt att dom fortfarande ser sig själva som en majoritet, med tanke på att vi som blir drabbade och har en annan syn på vargen är nästan 800 000! Sen är det gulligt att höra att vargen är extra känslig för jakt eftersom dom har "starka" familjeband och att vargen skulle bli "ledsen" om man jagade den. Varför kan ingen syna dom här "naturvårdarna" dom vill inget annat än att låta rovdjuren ta över skogarna och att människorna där ska flytta om det inte passar.

Av stovarjagaren - 1 juni 2009 13:29

Regeringen har i fredags presenterat en ny rovdjursförvaltning med ökat regionalt ansvar och lokalt inflytande. I propositionen föreslås en begränsning av tillväxten av varg där jakt tillåts redan i vinter. Propositionen innehåller också åtgärder som stärker vargstammens genetiska status.


Läs vidare:

http://www.regeringen.se/sb/d/11937/a/127223
http://www.regeringen.se/content/1/c6/12/71/99/0aaa240f.asx


Kommentar:


vad ska man säga, det låter bra för örat men igentligen hjälper det inte nån i vargområdena. vi här uppe i norr kommer med säkerhet också få se mer varg när dom ska börja forska på den så kallade "vargkorridoren" herr Carlgren är övertygad om att folket ska börja acceptera vargen nu när man får börja jaga den.... vilka ska ställa upp på den jakten? Nån som redan har fått sitt liv förstört pågrund av vargen? det kommer aldrig mer att gå att jaga "säkert" med hund i mellersta sverige, jag lider verkligen med er!!!


på press stunden efteråt fick några väldigt "duktiga "reportrar ställa frågor, En av reportarana undrade om vi hade börjat jobba internationellt pågrund av att vargarnas revir börjar bli större, och en annan tyckte vi kunnde sluta jaga och låta rovdjurn få maten. Okunskapen lyser igenom ganska klart, det är tragiskt att se hurregeringe med svenska folket överger landsbygden människor. Sen Andreas Carlgren det heter alfa hane inte varg pappa!!!


PS: skulle vara roligt om han redovisade kostnaden med stora rovdjur!

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se