En stövarjägares liv

Alla inlägg under juni 2009

Av stovarjagaren - 23 juni 2009 16:24

Då är det bara att gå in på http://www.de5store.com/omrovdjuren/fragor/ "

Det är mycket vi inte vet. Inte minst om rovdjuren. Men den som frågar blifver klok. Eller i alla fall klokare.

Vi har försökt ordna så att alla frågor ska kunna besvaras.
Först har vi samlat en rad av de vanligaste frågorna, och svarat så utförligt som möjligt på dem. De finner du i De vanligaste frågorna. Sedan har vi samlat alla de frågor vi fått sedan 1999, och deras svar. De finns under Inkomna frågor och svar. Slutligen finns chansen att fråga forskarna själva. Det gör du under Fråga forskarna."


Kommentar: visst är det bra att det finns människor som verkligen kan något om rovdjur, dessa herrar och dammer har bra lön och är anställd av staten. Den fakta och kundskap som levt med i flera generationer på landsbygden har helt plötsligen blivit bortglömd och har blvit mer sagor än verklighet. Trist att vi ska behöva betala massa pengar när vi istället skulle kunna fråga en same vad rovdjuren ställer till med. jag tror han har den kundskapen och faktan och han är helt gratis....

ANNONS
Av stovarjagaren - 23 juni 2009 16:20

Han har orkat läsa igenom motionerna till den nya rovdjursproppen.


"För ett par veckor sedan kom regeringens förslag till ny rovdjurspolitik. Nu kommer motionerna från oppositionen. Så här långt har jag hunnit läsa en från Socialdemokraterna och en från Vänsterpartiet. Utan att förhäva sig kan man väl säga att samsynen inte är stor inom oppositionen. Däremot inger S-motionen hopp om att vi får en bred blocköverstigande uppgörelse om rovdjurspolitiken."


läs vidare: http://www.jagareforbundet.se/oew/default.asp?oewcmd=45&mid=2&bid=88&pageid=24515&path=17685%2C22670&pid=1541

ANNONS
Av stovarjagaren - 23 juni 2009 16:14

Samtidigt som årets kalvmärkning ska börja komma i gång nu efter midsommar, ser det också ut som om det kan bli en hel del problem med rovdjur på sina håll. I Udtja sameby är ordföranden Rune Stokke bekymrad efter att renskötarna sett både björn och kungsörn vid renarna.

läs vidare: http://www.sr.se/cgi-bin/norrbotten/nyheter/amnessida.asp?programID=98&Nyheter=1&grupp=3594&artikel=2918177

Av stovarjagaren - 23 juni 2009 15:28

Han som var med i inslaget som jag visade här nedan heter Tryggve Hedtjärn och är Arrangör av rovdjursturism, medlem i SEF samt läkare. Han skriver i en debatt artikel på aftonbladet "Rovdjursturism kan ge människor spännande upplevelser av att ha vilda rovdjur omkring sig. Den kan ge ökade kunskaper och en positiv attityd till rovdjur." http://www.aftonbladet.se/debatt/article1945697.ab .

då kanske han kan ta sina turister till Stöde utanför Sundsvall( han bor bara några mil därifrån) och visa dom vad vargen gjorde med 35 får http://www.jaktojagare.se/se/article.php?id=385021&context=60321Han påstår sig även vara "jägare" och jagar med trädskällare i naggenreviret. "Jag är själv jägare – jagar skogsfågel med trädskällare – på tre jaktområden inom Naggenreviret. För mig är det fullkomligt självklart att det är jag och ingen annan som har det fulla ansvaret om det händer hunden något illa sedan jag släppt den." ja det är väll klart att man själv är ansvarig över vad som händer en hund, det kan hända en massa saker. men allt kan man försöka förebygga, som att inte jaga när isen är för tunn eller att avstå jaga nära stora vägar.. men med vargen kan man aldrig avra säker, en varg rör sig över stora områden och du ska vara väldigt duktig på barmark om du kan spåra av ett område och vara "säker" på att det inte finns nån varg. tycker tryggve snackar strunt när han säger "Naggenreviret har vi ingen ”vargtelefon”, men som van jägare hemmastadd i området har jag haft goda möjligheter att lära känna vargarnas rörelser och vanor. På någon timme före jakt har jag kunnat säkerställa ganska väl att det inte finns några vargar där jag tänkt jaga." Hur har du gått till väga då undrar jag? allt detta tar tid och kan aldrig vara säkert, jag skulle aldrig släppa min hund om jag hade Tryggve som spårare iaf.


förövrigt tycker Tryggve att jakten för han och andra jägare är bara en hobby och att vargen skyddar bara sitt revir

Då är du en så kalllad ovanlig jägare, du lever inte med naturen och lägger inte all din ledig tid på hunden och jakten, vi som har jakten som en livsstil kommer vargen att skada betydligt mer än sånna jägare som dig. du Kanska kan lägga av och fortsätta med ditt liv och dina rovdjur, men för mig och många andra så kommer det bli en personlig katastrof. han avslutar med "– Jag försöker sedan flera år att intala mig att i sista hand hellre offra min hund än en varg, men jag kan ju inte veta om jag skulle klara detta…" Hade jag varit hund till denna husse hade jag blivit mörkrädd........


läs hela artikel som jag citerat ifrån här http://www.rovdjur.se/shi,14,1,682.htmlAv stovarjagaren - 22 juni 2009 13:48


Blir så less på att dessa kramare får komma till tals i media och spy ut sitt jägarhat!! Jag skiter fullständigt i om rovdjuren tar någon älg eller nått annat, hade vargen bara gett fan i min hund och mitt sätt att leva hade jag kunnat acceptera den. Men inte nu, nu är vargen lika mycket skadedjur för mig som myror är för husägare! Skandalöst säger gubben i filmen, vaddå skandalöst? folk vill ju kunna leva sina liv och bestämma hur deras närmiljö ska se ut... ingen vill att beslut ska tas överens huvud, särskilt inte när det påverkar ens liv så pass mycket!! Sen vill ju han i filmen ha 10 ggr mer vargar än vad vi nu har!! Det kallar jag brist på empati och snudd på tokeri! med 2000 vargar är det tack och god natt för allt vad löshundsjakt,renskötsel och fäbobruk/småbruk!! hoppas han som blir intervjuad har mycket pengar för det kommer att bli dyrt att köpa ekologiskt odlat kött i framtiden med alla kostnader för att förebygga rovdjurs attacker på dom få gårdar som fortfarande håller på med köttkreatur...


ps: varför fick inte insamling mot varg like mycket media utrymme?http://svt.se/2.55755/1.1597399/5000_mot_vargjakt?lid=puff_1597399&lpos=rubrik

Av stovarjagaren - 22 juni 2009 13:14

Närgången varg oroar i Vitsand....


Invånarna i Vitsand norr om Torsby har den senaste tiden haft besök av en mycket närgången varg som spridit oro i byn.
Värmlandsnytt kan idag visa bilder från vargens senaste besök i Vitsand i helgen. läs vidare: http://mobil.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=52481&a=1601856


Skrämselpropaganda hot mot vargen


Den skrämselpropaganda som florerar i media är synnerligen effektiv och det farligaste vapnet mot våra rovdjur. Med de skyddsmedel som nu finns att tillgå för undvikande av rovdjursangrepp mot hundar och tamdjur, borde ju dessa marginaliseras helt om viljan fanns.

läs vidare:  http://ltz.se/ordetfritt/ordetfritt/1.1139122


En kommentar från den artikel som jag tycker är bra....


Elof Roos tar i så han spricker. Skrämselpropaganda? Vad ska vi kalla 30 år av statlig propaganda som ljugit i svenska folket att vi behöver de strora rovdjuren i våra skogar och att de är ofarliga? Flera miljoner årligen betalar Naturvårdsverket för denna förljugna "informationssatsning".

Frågan handlar inte om jakt, det handlar om vi ska kunna ha hunden eller katten lös på gårdsplanen, det handlar om vi kan ha betesdjur i hagen och det handlar om vi måste vara rädda för att låta våra barn leka i skogen, cykla och fiska i tjärnen, rida sina hästar efter skogsstigar och mycket mer liknande glesbygdsaktiviteter.

Vrid och vänd på frågan på alla sätt så finns ändå inget konkret svar på frågan vad som är bättre med varg, däremot kan även obildade räkna upp negativa effekter i mängd.
Det handlar om vi har politiker som vågar ta ansvaret i en infekterad fråga och Elof Roos har tydligen inte förstått det.


Av: Kenneth EriksonAv stovarjagaren - 21 juni 2009 15:49

"Jag skriver under på att vi hundägare måste ha bättre uppsyn över våra hundar och framför allt hålla dem kopplade.

En ursäkt räcker inte för att ersätta den ihjältuggade ögonstenen Frankie, en 4-årig chihuahua-dvärgpinscher som vi kunde läsa om i Aftonbladet i går."


Läs vidare här:  http://www.aftonbladet.se/debatt/article5354568.ab


Kommentar: Näe vem vill få sin ögonsten uppäten av en stor hund? Skillnaden här är ju att det är söta chihuahuaer som blir uppätna. Hade det varit "Karl Svensson" från gräsmarks stövare som blivit sönder sliten av en flock vargar då hade dom fått skylla sig själv för att dom släppte hunden i vargens skog! för jakthundar behöver inte få finnas dom kan vi utrota så vargen kan få härja fritt i våra skogar....

Av stovarjagaren - 21 juni 2009 15:42

http://www.vk.se/media/?clipid=242Kommentar: Känns väldigt onödigt att sånt här händer, spelar ingen roll vilken hund man har man ska alltid ha uppsyn på hunden, sen finns det ju en lag på att ha hunden kopplad nu!!

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se