En stövarjägares liv

Alla inlägg under juni 2009

Av stovarjagaren - 16 juni 2009 12:58

"Grattis jaktledare, fårfarmare och jägare. Ni har visat att ni är handlingens människor, utom när det gäller att bygga stängsel. Hämndaktioner är roligare än preventivt skydd. Och vad andra människor tycker spelar ingen roll."

Läs vidare: http://kkuriren.se/ledareasikter/fritturhjartat/1.400788


Kommentar: En ganska vanlig och otäck attack av en väldigt påläst rovdjursvän, han har flera kompanjoner som skriver i kommentarerna på sidan. För det är väll klart att djurägarna ska kosta på sig från sina egen ficka och lägga det på "ordentliga" stängsel för att den övriga befolkningen ska få ha rovdjur i skogen....

Det finns runt 1000 djurbesättningar i södermanlad bidragen från staten är slut och länstyrelsen har därför inga pengar att dela ut till rovdjursstängsel. så kära vänner, det är sånna som artikel författaren som vill ha varg. då tycker jag han ska ställa upp på att hjälpa dessa djurägare och sätta upp stängsel och ge en slant till det påkostade kalaset. För visst vet alla att kött inte växer på träd?? ni som äter kött menar jag!! sen  ligger ett otroligt hårt arbete bakom köttet ni köper på affären!!! plus att köttet skulle bli dyrare!!


ANNONS
Av stovarjagaren - 15 juni 2009 18:15

"Minst 35 får dödades vid en vargattack i Sörsjön, Dalarna.
Fåren var omgärdade av ett rejält elstängsel. Därför misstänker både fårägaren och länsstyrelsens personal att vargarna simmade till hagen"

läs vidare: http://webnews.textalk.com/se/article.php?id=384596&context=60321


läs vidare: http://www.dt.se/nyheter/dalarna/article439578.ece


ANNONS
Av stovarjagaren - 15 juni 2009 13:21

Detta är en stor del av varför det finns så lite älg i dom rovdjurstäta områdena!! Björnen tar mellan 20-25 % av kalvarna!!! men tyvärr måste även björnen äta...

Av stovarjagaren - 15 juni 2009 13:06

"Förra veckan fick skogsmaskinföraren Petter Taavola närkontakt med en storskogsinnevånare strax norr om Korpilombolo. En varg lunkade förbi honom när han höll på med lossningsarbete."läs vidare: http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=4961982


kommentar: Hur många vargar finns det igentligen i sverige kan man undra? nu börjar det dyka upp lite överallt? tredje vargen i norrbotten på en kortare tid, hur många finns det i hela norrland då kan man undra? Länstyrelsen i västerbotten säger att det inte finns nån varg, det är bara en ren och skär lögn. för om det finns så mycket varg i norrbotten så måste det ju finnas nån här??? dessa vargar räknas heller inte in i den totala statistiken......


Av stovarjagaren - 15 juni 2009 12:54

"När halva året gått står det klart att sametingets pengar till rovdjursersättningar inte kommer att räcka. Samebyarna i Sverige kommer bara att få 65 procent av ersättningen de har ansökt om"

Läs vidare: http://www.sr.se/norrbotten/nyheter/artikel.asp?artikel=2902340


Kommentar: Hur ska man kunna leva på något när man hela tiden blir motarbetad? Det fattar man väll att man vill ha ersättning för något man blir bestulen på? Att svenska folket inte ser på vad som håller på att hända med våra samer, det är dom som är utrotningshotad inte rovdjuren. tänk er om 10 år då kanske det inte finns några självförsörjande samer kvar. Dom blir precis som många andra urfolk tvingade att sluta med sin kultur.... 


Av stovarjagaren - 15 juni 2009 12:52

Var en trevlig helg med god mat och dryck... tack ni som delade denna helg med mig=)

Av stovarjagaren - 12 juni 2009 14:26

Tar en paus från bloggandet denna helg!!! ska ut till stugan och tare lungt, ska bli skönt och få vila upp sig lite...

lägger upp lite bilder på mig å hunn när vi åker båt ut till stugan.....

TREVLIG HELG!!!

Av stovarjagaren - 12 juni 2009 10:14

"Stövaren Storm gick med höften ur led i flera veckor, och vid en olycka lappades han ihop med fisknät. Nu läggs förundersökningen ned mot en av de två män som misstänks för den grova vanvården.

Det var i början av fjolåret som vanvården upptäcktes i en av länets inlandskommuner.
Den treåriga stövaren Storm hade blivit påkörd och fått ett långt och djupt sår över bringan som ägarens granne försökte sy ihop med fisknät. Det framgick också att hunden ska ha gått med höften ur led i över två veckor."

läs vidare: http://www.vk.se/Article.jsp?article=284961&comment=true#comment


Kommentar: jag avskyr med hela mitt hjärta dessa människor som håller på med sånt här, hur kan man behandla en sådan trogen vän! Att personen i frågan sedan överklagar dommen är ju helt sinnessjukt han kan ju verkligen inte ha alla hästar hemma! Syr man ihop en hund med fiskenät och låtare han stå med höftkulan helt åt skogen så ska man aldrig mer ha en hund eller ett djur! Hoppas alla vet vem denna man är så ingen säljer en hund till han!!!! FY FAN.......

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se