En stövarjägares liv

Alla inlägg under augusti 2009

Av stovarjagaren - 24 augusti 2009 17:37

De närgångna vargarna vid Kruppa fäbod i Norra Dalarna får nu direkta konsekvenser för stockholmaren Per Hållnissa och hans familj.
- Jag kan inte riskera att min fyraåriga dotter blir nästa individ som vargarna attackerar. Därför åker vi inte till Kruppa mer, säger Per Hållnissa.


Fäbodstället vid i Kruppa, några mil nordost om Orsa, är flera generationers livsverk. Per Hållnissa, som bor med sambon Eva och fyraåriga dotterna Sandra i Stockholm, har tillbringat all ledig sommartid på den vackra fäboden.


Läs mer: http://www.jaktojagare.se/se/article.php?id=388713&context=60321



Kommentar: Det som är det komiska i allt detta är att Hållnissa inte är nån jägare eller ordsbo, han är en flygtekniker från Stockholm! Alla kramare i detta avlånga land tror ju det bara är jägare med hund som drabbas! Tydligen är fallet inte så, och som vanligt får detta inte medialt utrymme i dom större tidningarna i Sverige! Är dom rädda för att visa sanningen??

Av stovarjagaren - 24 augusti 2009 17:16

Efter attacken i helgen så tog jag kontakt med LST ansvarig Michael Schneider och frågade han om läget med varg i länet! Här nedan kan ni se svaret! Tack för du tog dig tid och svara Michael!



sedan början av maj 2009 och till och med igår 23 augusti har Länsstyrelsen fått in 12 rapporter om varg i länet.  Av dessa var 9 synobservationer och 3 observationer av spår (spårstämplar, spillning, bitmärken)..   

 

I ett fall bedömer Länsstyrelsen att det var en hund, ingen varg som lämnade spåren. I ett fall bedömer Länsstyrelsen att det var en varg (gårdagens angrepp). I tio fall kan Länsstyrelsen inte bedöma om det var en varg eller ett annat djur, eftersom det varken fanns spår att undersöka eller fotodokumentation.  

 

Områden där det kom flera rapporter ifrån är Borgafjäll och Lyckseletrakten. För att få klarhet i vargläget får vi vänta på spårsnö. Den lär dock dröja ett bra tag till.   Sammanfattningsvis kan man säga att det för närvarande finns minst en varg i länet. Utifrån observationerna som är rapporterade är det möjligt att det finns någon till varg, men det finns inga entydiga belägg för detta. 

 

Michael Schneider 


Av stovarjagaren - 23 augusti 2009 22:26

Läs här nedan:


http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/telegram/artikel.aspx?ArticleId=4813200


http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article325238.ece




Fy fan säger jag bara, Glädjen att äga en jakthund försvinner sånna här dagar? Hur ska man någonsin få känna att ens jakthund kan vara säker i skogen? Alla vet att vägar dåliga isar m.m kan styras genom att man kollar av sånt före man jagar! Men varg? dom smyger upp på dreven och klipper hunden rakt av!



Finns det snart ett revir i västerbotten?



Av stovarjagaren - 23 augusti 2009 20:03

Jag gjorde en liten samman ställning på varg observationer från jämtland i söder till norrbotten i norr! Det är en del säkra observationer, men en del är inte fast ställda av länstyrelsen.

Av stovarjagaren - 23 augusti 2009 19:45

Det var en varg som dödade stövartiken! Naturbevakarna från länstyrelsen bekräftade det, tiken var så skadad att den fick avlivas!


Det finns inga indikationer på varg i länet förutom den i lycksele som attackerade en sällskaps hund!!

Av stovarjagaren - 23 augusti 2009 15:14

Att det nu var sant ryktet jag hörde fick jag bekräftat nyss! Tiken drev för fullt men tystnade, dom som var med trodde det var en tapp men hunden hittades biten och förlamad! Vetrinären kunnde inte rädda hunden. Nu skickas hundet för en obduktion för att ta reda på vad det är för djur som tagit hunden. Men hör man på hur hunden blivit tagen så kan man gissa att det är varg.

 

Detta är en tragisk händelse och man lider med ägaren, nu ser vi att även vi här i västerbotten inte ska känna oss säker. Jag kommer försöka nå Länstyrelsen för att höra om dom har haft nån aning om nån varg vistelse i västerbotten nu i sommar!

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards