En stövarjägares liv

Alla inlägg under augusti 2009

Av stovarjagaren - 23 augusti 2009 14:46

Den första björnen under årets skyddsjakt har skjutits.

Polisen uppger att den sköts i morse kl 07.15 inom Laiksjö jaktlags område vid Stormyran cirka 5 km utanför Dorotea.
Björnen är en liten hanne.

 

Läs mer: http://www.vk.se/Article.jsp?article=297822&comment=true#comment

 

Läs mer: http://www.folkbladet.nu/?p=153404

 

 

Följ björnjakten här: http://www.sva.se/navigera/Djurhalsa/Vilda-djur/Stora-rovdjur/Bjornjakt/

Av stovarjagaren - 23 augusti 2009 14:43

Går ett rykte om att det har vargdödats en hund nu i helgen runt skellefteå! Finns det nån sanning i detta? Ska tydligen vara skeå södra stövargille som var ute med nån hund! OM nån vet mer kan ni ju skriva en kommentar på bloggen!!


Enligt länstyrelsen finns det ingen varg i västerbotten! Ännu ett bevis på att dom inte har nån koll. Eller har dom det?

Av stovarjagaren - 22 augusti 2009 17:54

– Det känns olustigt att gå i skogen Mikael Forselius avstår björnjakten – är livrädd för att möta en björn igen Lillhärdal. Nu har björn­jakten startat.
Men utan Mikael Forselius från Lillhärdal.
Han är livrädd för att ännu en gång möta en björn på nära håll.
  


Läs mer: http://op.se/harjedalen/1.1295159   


 Kommentar: Effekten av en stor björnstamm ser man här! 

Av stovarjagaren - 22 augusti 2009 17:43

Vargen som befinner sig i östra Norrbotten gäckar renägarna. Den har
rivit flera renar och vägrar lämna området. Men nästa vecka kan vargens öde avgöras.

 

Kuriren har tidigare berättat om den varg som befinner sig i östra Norrbotten sedan mars i år. Vargen har rivit ett stort antal renar men både Gällivare och Ängeså samebyar har fått nej till skyddsjakt och istället uppmanats att försöka skrämma bort vargen. Länsstyrelsen och Naturvårdsverket hoppas att vargen ska fortsätta söderut och ge friskt blod till inavelsdrabbade vargstammen i mellan-Sverige.

 

 

Läs mer: http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5029735



Kommentar: Ja den som följer bloggen har säkert läst att jag skrivit om denna varg tidigare, helt otroligt att beslutet om skyddsjakt dröjer. Det har ju inte funkat med "skrämmsel" försöken så varför dra ut på allt? Den kostar pengar och ställer till en himla massa problem för renägarna!


Av stovarjagaren - 22 augusti 2009 17:32

En varg webb finns på denna sida http://webmap.slu.se/website/vargwebb/viewer.asp. Där kan man följa olika vargar som rör sig nere i mellan Sverige!

Av stovarjagaren - 22 augusti 2009 11:01

HÖÖR. - Vargen i Blekinge ska inte skjutas, den bör skrämmas bort. Och det finns plats för dubbelt så många vargar i Sverige!
Förre chefen för Skånes djurpark, Staffan Åkeby, 67, är vargarnas vän. Numera extraknäcker han som vargguide i djurparkens hägn och dit in följde KvP honom.

 

Läs mer: http://www.kvp.se/KVP.se/1.1678876/vargar-ska-skrammas-inte-dodas

 

 

Kommentar: Som vanligt är media duktiga på att hetsa upp opinonen och att sprida lögner om vargen! Och det roliga är att dom alltid tar med nån som jobbar för vargen och verkligen vill ha den kvar i Sverige. Men vilka kommer drabbas av den stora varg stammen? Är det djurparksägarna,forskarna eller alla som jobbar i myndigheterna som rör rovdjursfrågor?

Av stovarjagaren - 22 augusti 2009 10:58

En hamilton tik blev tagen i skattungbyn! Detta är bara början på ytterligare en säsong med varg döda hundar! Jag hoppas och ber till gudarna att min hund inte blir det!


Det brukar vara en ganska hård debatt på Dala Demokraten, bland dom värsta varg vänner hittar man där.


kommentarerna säger ju allt.

 

"Det är tragiskt att hunden släpptes utan tillsyn och blev dödad och uppäten av en varg. Om vargen förstör glädjen för jakten anser jag att man får se sig om efter andra intressen. Vi människor har ingen rätt att utrota arter för våra egna egoistiska intressen. En hungrig varg ser ingen skillnad på om hunden är meriterad eller inte. Att vara naturmänniska innebär lång mycket mer djup än att "bara" sätta ner fötterna i skogen, det har heller inget med att göra med var man bor. Det handlar om medvetande, där hjärtat pratar ett språk som värnar livet."

 

 

"JAHA! Är det nu meningen att vi ska tycka synd om jägaren som fick hunden uppäten av vargen. Frågan är var husse befann sig när hunden blev attackerad och uppäten. Beklagligt är det för hunden som hade en husse som lämnade honom i sticket."


Igentligen handlar det inte om "vargen" utan det handlar om ett djupt jägrhat från dom så kallade "vargvännerna"! Dom vill inget annat än att stoppa jakten, hade inte vargen funnits så hade dom säkert kommit på något annat att gnälla om! Människor som bor ute i glesbygden har inte möjligheter till dom "nöjen" som andra har. Som biografer,teatrar m.m utan dom har naturen som "nöje" och det inkluderar jakt,fiske,bärplockning,tamboskapskötsel m.m Så vad ger dom så kallade vargvännerna rätten att klaga på en människa som utövade sitt fritidintresse, hör ni glesbygdsborna gnälla över stadsmänniskornas nöjen?  


Artikeln om den döda hunden hittar ni här!!

 

http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=83998&epslanguage=sv


http://www.stovare.se/rasklubbar/hamilton/start.asp

 


Av stovarjagaren - 21 augusti 2009 12:59

Första dagen av björnjakten verkar ha gått bra, hittils har 16 björnar rapporterads skjutna. I år så har många älgjaktslag gått samman och jagar i större jaktlag och över varandras gränser! Det är både bra och effektivt, nu kan man alltså jaga över stora marker och man är fler som hjälps åt att fälla björnarna. För just björnen är ett svårt jagat djur, det är därför många län har svårt att fylla sina kvoter!

 

Här nedan kan ni följa jakten över nätet!

 

Läs mer: http://www.sva.se/navigera/Djurhalsa/Vilda-djur/Stora-rovdjur/Bjornjakt/

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards