En stövarjägares liv

Alla inlägg under september 2009

Av stovarjagaren - 24 september 2009 15:37


  

Många som tycker att vi jägare med hund ska byta "hobby" och börja samla frimärken istället för att gnälla över att det finns varg i vårt land, har nog inte förstått hur viktigt det är för oss att få jaga med löshund. Nästan alla jägare med hund har haft det i flera generationers släkten och det har bildats en kultur, en kultur som är mer värdefull än någon annan. Personligen skulle jag lätt kunna byta bort julafton mot en 0-vison av varg, så pass viktigt är det för mig att få jaga och träna mina hundar.




Så vad skulle nu hända om jag nu är tvungen att sluta jaga på grund av att vissa nu vill ha ett djur som varken är viktigt eller utrotningshotad? Ja jag skulle nog inte hitta nått värde i den trista vardagen, hunden och jakten får ju ens jägarhjärta att pumpa! Alla förväntningar inför en höst gör så att våren och sommaren går snabbt och man kan med lätthet glida igenom den!




Inget i denna värld ska få mig att sluta jaga med hund! Det är bara så trist att det kommer vara en lång kamp för oss unga jägare som är tvungen att just nu leva med oron att vår jakt kan vara slut om några år. Tiden går snabbt och rovdjurstammarna växer, ordf i SRF sa en gång till mig att han var nöjd at han lämnar detta liv med en rikare natur. För vem kommer det att vara en rik natur? Vem kommer få offra det man lever för? Och vem är villig att offra det man lever för! Tror knappast dom som spelar hockey eller kanske håller på att sjunga vill helt plötsligt sluta med det för någon annan tycker det är dåligt. Ingen vill väll ge upp något som får en att leva eller hur?


För vilken "hobby" läger man ner så mycket tid som vi jägare med hund gör? Vem tar ut nästan all sin semester på hösten och kliver upp 4 på morgon för att fara ut och frysa i skogen? Tror någon att man skulle göra det om det bara var en hobby? Eller är det något man lever för? tänk lite på det...




Jag hoppas att alla vi som är eller kommer bli drabbade att se till och göra vår röst hörd, skriv och debattera på sidor på internt. Skicka mail eller brev till våra ministarar som har den beslutande rätten över vår svenska natur. Beskriv för dom hur viktigt det är för oss att få leva vidare som hundförare.


Av stovarjagaren - 24 september 2009 15:24

  Älgjakten började bra när jämthunden Bill spårade upp en älg tidigt på morgonen. Ett par timmar senare


Jaktveckan i Ransjö Nybodarna slutade i ett elände för Torbjörn Bäckman och Anna Eriksson. På onsdagsförmiddagen revs deras hund till döds av en varg. 

– Just nu känns allt hopplöst. Vi har förlorat en duktig jaktkompis och nu vill man bara sluta jaga, säger Torbjörn Bäckman från Vemhån.

Tillsamman med sambon Anna Ericsson hade han vikt den här veckan för älgjakt i Ransjö Nybodarna.

– Jakten är viktig för hela familjen. Alla är jägare och älgjakten ser vi fram emot varje år och vi jagar mycket i det här området, säger Anna Ericsson.



Läs mer: http://op.se/harjedalen/1.1379655




Kommentar: Det är som vanligt när man läser kommentarerna i dagstidningarna, man blir äcklad och irriterad varje gång. I saknad på annat att göra så sitter människor som troligen aldrig kommer bli drabbad av nått rovdjur och skriver ut deras hat mot oss jägare och våra hundar. Ingen människa förstår vad detta med jakt och jakthundar betyder för oss löshundsjägare. Det är något som sitter så djupt rotad i oss att det är nog bara döden som kan få oss att sluta med den. Jag vill även tala om att vi inte utövar någon hobby utan det är ett sätt att leva om man äger en jakt hund.

Av stovarjagaren - 23 september 2009 14:15

Licensierad vargjakt redan i vinter, ökad regional förvaltning och en vargstam som behålls på nuvarande 200-djursnivå.

Regeringens rovdjursproposition – som riksdagen beslutar om senare i höst – stod inte helt oväntat i fokus på den rovdjursdebatt som hölls i samband med vilt- och matmässan Scandinavian Game Fair på Axbergshammars säteri utanför Örebro nyligen.


– Innehållet i propositionen är chockartat för oss. Den svenska vargstammen är inte livskraftig på lång sikt och tål därför inte jakt. Det här är ett förslag som går emot internationella direktiv och strider mot EG-rätten, sade Ann Dahlerus, generalsekreterare i Svenska Rovdjursföreningen.

– Och det pågår en ganska omfattande jakt redan nu i samband med skyddsjakten på varg. Det får man inte glömma bort, fortsatte hon.



Läs mer: http://www.ja.se/?p=32066&pt=105&m=3433

 

 



Kommentar: Återigen som i alla andra debatter när det gäller den kanske kommande vargjakten så är det vargen som är viktigare än människan enligt bevarande organisationerna. Det ända dom bryr sig om är hur många vargar som finns och inte vad dom ställer till med. Det dom igentilgen vill som jag sagt tidigare är att utrota löshundsjakten,fäbodar och rennäring. Dom vill att den nya helt värdelösa ryska vargen ska få ta över den svenska landsbygden.

 

 



Nu under tiden man varit ute i skogen och tränat hunden så har jag alltid gått och tänkt på vart alla som vill ha varg är någongstans? Jag ser dom inte i byarna runt jaktmarken eller i skogen, det förbryllar mig väldigt mycket. Dom ända man träffar på är dom som kommer bli drabbade, jägar med deras hundar och andra som levar av skogen så som samer och bönder. Man blir lika berörd varje gång man pratar med folk som blivit drabbat på nått sätt av vargen, det är tragiskt att det finns folk som kommer göra allt för att stoppa en eventuellt kommande vargjakt.

Av stovarjagaren - 23 september 2009 14:07


En ensam rysk varghanne har den senaste tiden rört sig i nordöstra Vallentuna. Vargens vandringar kan följas på den så kallade vargwebben.

Vid flera tillfällen under 2000-talet har vargar av någon anledning valt att vandra genom Rialatrakten och då och då korsa Vallentunagränsen. Nu är en varg på vandring genom trakterna igen. Den här gången rör det sig om en ensam varghanne med rysk härkomst. Eftersom den svenska vargstammen har haft problem med inavel är den här vargen speciellt lämplig att reproducera sig enligt viltforskare på Sveriges lantbruksuniversitet.


Läs mer: http://vallentunasteget.se/nyheter/1.571225


Kommentar: Hör ni hur det låter? En rysk varg ska ge hopp åt dom svenska vargarna? Det är en ren avel myndigheter håller på med. Varför ska vi hålla på att ta fram nån ny super varg!! I ryssland så får man pengar om man skjuter en varg, men skulle vargen vandra över till sverige så skulle man få fängelse och dryga böter! Visst är det konstigt...




Av stovarjagaren - 23 september 2009 13:52

Hej Igen..

Nu har jag varit och trimmat hunden ytterligare några dagar. Och jag fick ut ganska mycket av dessa dagar, blev en tung start med 2 helt tomma dagar. Men sedan när man börja syna markerna lite bättre så hitta vi hyffsade ställen, hunden skötte sig utmärkt när han fick upp jössarna på benen. Så detta lovar gott inför elit provet i vilhelmina till helgen. Det tråkiga i det hela är att man träffar så många långväga jägare som åker flera mil för att kunna släppa sina hundar. Och det man hör är att dom är helt uppgiven och arga över hur dagens rovdjurspolitik är, för visst är det förjävligt att folk inte ska kunna jaga på sina marker? Dom måste ändå vara glada att dom kan åka hit upp och få jaga, dom här jägarna kan jag trängas med och dela med mig av västerbotten. Men utlänningarna som är här och jagar kan gärna få åka hem. Ja idag beställde man sig en Garmin, vart helt såld när jag fick jaga med en sån i helgen. Så jag hoppas få den innan helgen=)


         


Av stovarjagaren - 17 september 2009 14:04

Hej alla blogg läsare, nu kommer jag vara borta fram tills tisdag kväll. Hoppas ni inte glömmer bort mig tills dess!

Önskar er alla gott!! BY BY  

Av stovarjagaren - 17 september 2009 13:14

Den numera så kallade skånevargen fortsätter att visa upp sig bland människor och gårdar, samt låter sig fotograferas.
Med ledning av bilderna misstänker Staffan Åkeby, vargkännare och tidigare chef för Skånes djurpark, att det kan röra sig om en hybrid, en korsning mellan varg och hund.
Läs mer: http://www.jaktojagare.se/se/article.php?id=392121&context=60321
Kommentar: Nu är det helt omöjligt att vargen kan vara VARG, för som den uppträder nu så måste det vara en hybrid. Alltså en korsning mellan en varg och hund. Är ju lite konstig, att bara för den är i skåne så ska det nu vara onormalt att vargen visar upp sig helt oskyggt? Men när vargen drar igenom byar och samhäller i mellan Sverige då är den helt plötsligen nyfiken och en normal ungvarg! Har ni inte tänkt på att om det nu är en hybrit, vart finns resten av den valpkullen? För det måste ju födds mer än en valp?

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards