En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 17 oktober 2009

Är vi medveten??

Av stovarjagaren - 17 oktober 2009 12:53

Var en artikel i Folkbladet i dag om hur vanligt det är att unga samer begår självmord, det var en bra artikel som speglar en renskötares vardag och om hur hårt dom arbetar för att hålla på med renskötslen. Det mest tragiska är att en stor del av problemen är rovdjur, det är så enkelt att åtgärda problemet genom att ha en hårt avskjutning  i dom områden där renen befinner sig i. Norska myndigheter har prioriterat sina fårbönder och har sagt att det ej ska finnas rovdjur i områden där får eller människor befinner sig i. Vad gör då våran svenska regering? Dom avlar upp rovdjuren på renkött! Här ser man verkligen vad som är viktigare för dagens människa, det är folk som lever bland rovdjuren som ska måsta ändra sig inte djuren.


Svensken har alltid varit duktig på att synas utåt i världen och visa andra länder hur duktiga vi är, men vad som just nu håller på att hända är att den rovdjurspolitik som har förts och förs just nu håller på att ta död på flera kulturer. Dels fäbobruket och sedan nu renskötseln, inga av dessa 2 näringar kommer överleva på sickt om rovdjurstammarna ökar.

Är vi övriga svenskar medveten om vad som håller på hända den svenska landsbygden? Ska vi i framtiden gå med våra barnbarn och kolla på


Här är artikeln i folkbladet: http://www.folkbladet.nu/?p=158163

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se