En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2009

Vargjakt i vinter.....

Av stovarjagaren - 21 oktober 2009 14:44

Svenska Jägareförbundet har under många år arbetat för en mer decentraliserad rovdjurförvaltning och för större hänsyn till de människor som faktiskt skall leva med rovdjuren i sin vardag. - Vårt seriösa och målmedvetna arbete har burit frukt, våra medlemmar och andra som påverkas av rovdjuren på regional nivå ges nu större inflytande, säger Torbjörn Lövbom, ordförande i Jägareförbundets rovdjursråd. Beslutet bidrar till minskade konflikter mellan rovdjur och människor, men hotar ej rovdjurens långsiktiga överlevnad, fortsätter han.

Riksdagsbeslutet innebär en tillfällig frysning av vargstammen på maximalt 210 individer och att alla vargar därutöver skall jagas via licensjakt redan i vinter. Svenska Jägareförbundet anser att det är ett klokt beslut även om förbundet förordar färre vargar och att frysningen borde permanentas. En bra rovdjurspolitik måste vara tydlig för att vinna acceptens, därför är det olyckligt att de skarpa besluten om de framtida målen för rovdjurstammarna flyttas fram till 2012.


Läs mer: http://www.jagareforbundet.se/Press--Med...c40&nd_id=332078

Läs mer: http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Startsida/Nyheter/Majoritet-for-ny-rovdjurspolitik/

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se