En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2009

Naturvårdsverket säger....

Av stovarjagaren - 21 oktober 2009 20:42

Naturvårdsverket förbereder nu beslut om licensjakt på varg efter nyår. Det blir ökat regionalt ansvar i den nya rovdjursförvaltning som riksdagen nu beslutat om. Troligen kan den nya förvaltningen genomföras fullt ut från halvårsskiftet nästa år.

– Fler beslut ska fattas på regional nivå och det är bra. Regeringen och vi förbereder nu ramverken för besluten. Men det tar tid att få fram det nya regelverket och för länsstyrelserna att få beslutande Viltförvaltningsdelegationer på plats, säger Susanna Löfgren, chef för Viltförvaltningsenheten på Naturvårdsverket.

Regeringen kommer i höst att följa upp riksdagsbeslutet med en ny förordning för rovdjursförvaltning. När förordningarna finns på plats ska Naturvårdsverket besluta om nya och ändrade föreskrifter för bland annat licensjakt.

Ny vargpolitik

Riksdagsbeslutet innebär att vargstammen ska stabiliseras på dagens etappmål och vara maximalt 210 individer. Avsikten är att skapa ökad acceptans för vargen och samtidigt förbättra stammens genetiska status. Högst 20 vargar ska införlivas i svenska vargstammen under de närmaste fem åren, antingen genom att de tagit sig ner genom Sverige, flytt av invandrade vargar eller av vargar med östligt ursprung.

– Vi har nu lagt uppdrag på vargforskarna att ta fram underlag för jaktbeslut i vinter och för flyttningar av varg under de närmaste fem åren. Vi räknar med att fatta beslut om licensjakt senare i höst och att den ska vara igång i januari, säger Susanna Löfgren.


Läs mer: http://www.naturvardsverket.se/sv/Nedre-meny/For-press/Pressmeddelanden/Naturvardsverket-om-ny-rovdjursforvaltning/

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se