En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2009

Det har redan börjat...

Av stovarjagaren - 21 oktober 2009 20:46

Nu står det på nästan på varje tidning att det ska bli vargjakt, Robinson deltagaren och nuvarande riksdagspolitikern Jan Emanuel ( S ) står för den vanliga smörjan genom att svart måla alla som blir drabbade av rovdjur. Han vill istället att stammen ska växa och låta vargen ta över sin "ekoligiska" roll. Han passar även på att ge samerna och jägarna en känga, " – Har du hört talas om en nöjd renägare? De pratar i egen sak. De får en bra ersättning för renarna, säger han." och "Det är inte vargens fel att han skyddar sig när det kommer en hund inspringande i hans revir, och det är inte hundens fel, det är jägarens."


Jan Emanuel har säkert stora problem med vargen, han har säkert dom springandes runt fötterna och hans husdjur springer säkert osäkert på sin gård!Måste finnas många vargar där han bor, för hur annars kan man tycka detta förslag är dåligt??


Läs mer: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article5994646.ab


Senare kan man läsa en artikel om hur renägarna har det i dagens rovdjursverige, det ger en bra bild över hur dom har det. Så lever dom dagligen och kan inte göra mycket mer än att stå och kolla på när rovdjuren äter upp deras livsnäring. Det tragiska i allt är att kommentarerna på aftonbladet (inte ovanaligt) är så empati lösa att man vill spy. kan man inte förstå hur dom lever och hur det drabbar dessa samiska familjer så tycker jag man kan hålla sig till tunnelbanan eller operan! Dagens förslag kan ge människor andrum, och det kanske kan lösa vissa konflikter, men än så har det inte blivit nån jakt och vi ska inte ropa hej än!


Läs mer: http://www.aftonbladet.se/debatt/article5993636.ab

Läs mer: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5995455.ab 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se