En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 19 januari 2010

Match Ikväll...

Av stovarjagaren - 19 januari 2010 16:31

Tjena!

Debatten går vidare och kan nog snart börja svalna av i media, det är bara de mest inbitna som fortsätter att jobba på för sin syn på rovdjurspolitiken.


Den http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Startsida/Nyheter/Manifestation-mot-vargjakt-floppade/  manifestation som skulle äga rum runt om i landet har tydligen blivit en flopp, SRF skriver dock att den blev lyckad. Men ser man till antalet deltagare så måste man ändå från bevarande sidan vara besviken. De hade räknat med några 1000 människor men det blev bara runt 300. Självklart ställde djurens Ö artisterna Lilli och Sussi upp och sjöng och sedan var det dags för Dogge Doggelito, inte helt otippade artister. Frågan är bara hur de blir drabbad av vargen?


Det hävdas hela tiden från bevarande sidan att det ska vara så många människor som är emot jakt på varg. Men jag har börjat tro att det bara är en liten högljud klick och några journalister som drar in deras politiska åsikter istället för att göra en objektiva bedömningar. Eller vad tror ni?


Vad som är säkert är att håller man bara sig till fakta så kommer inte dessa människor långt. Deras syn p djur och natur är en helt annan än de människor som lever i den. Fick ett samtal från en nära vän för några dagar sedan, han var ute och körde efter E4an någonstans i södra norrland. Där sprang ett lodjur över vägen och försvann. Han frågade mig om att det inte är väldigt sällsynt att se lodjur? Finns de inte bara i fjällen? Jag svarade att vi har en hygglig stor lodjursstam på 1600-1800 stycken och att de har börjat bli allt mer synliga i kusttrakterna. Oj då svara han, det visste jag inte!


De här är människor får oftast sin info genom internet,TV och Tidningar. Sitter då Mikael Karlsson eller någon annan bevarande fantast och sprider lögner så tror ju folk på det. Sen går min kompis och tror att de dom säger är sant. Hur blir då opinionen mot oss jägare när dessa som enbart har rovdjur som en täckmantel för deras jakthat får komma fram i media?


Jag säger då det, vi som är ute i naturen ser ändringar från år till år. Vi märker av djurtillgången på markerna och hittar oftast svaren. Vi vet var vi har våra djur och hur dom rör sig, vi läser av träd och växter och ser snabbt förändringar. Vi har ett enormt kunnande om djur och natur, men ändå tror dom på en kostym nisse från ett kontor. Är det inte underligt?


Ikväll ska jag ägna mig åt mitt andra liv, att se på hockey. Hoppas självklart på vinst för mitt lag, men det går väldigt tungt nu. Man har nog de 2 sämsta intressena stövarjägare och löven fan. Vissa dagar är det väldigt tungt…


Må gott mina vänner!!!

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se