En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 12 maj 2011

Jarlås, Finnstövare och Hundträning

Av stovarjagaren - 12 maj 2011 17:56

Miljöåklagaren Christer Jarlås har stått och predikat nu i Orsa Grönklitt i några dagar om den omfattande illegala jakten på stora rovdjur. Enligt Herr Jarlås så har det under en tio års period dödats 3 500 rovdjur illigalt i Sverige alltså ett rovdjur varje dag i tio år. Likaså avslöjar han att det förekommit kommersialisering av den illegala rovdjursjakten. Platser för deltagande har sålts till intresserade. Alltså det ska finnas en lukrativ marknad att sälja tjuvjakt. Undra vart man annonserar om det?


Jarlås har också föreslagit att kriminalisera förberedelser till grovt jaktbrott. Det innebär att du som jägare kan få bilen genomsökt eller en husrannsakan i jaktkojjan om polisen ”misstänker” att du är ute på olagligheter. Hur det här ska gå till ren praktiskt vet man inte idag. Men förmodligen kommer det bli en hel del oskyldiga som får se sig själv förnedrar av myndigheter när det är ute för att jaga enligt lagen.


WWF som är en av bidragarna till sektmöte jublar åt Jarlås förslag. Världsnaturfonden har även beställt en ny rapport om illegal jakt på rovdjur i landet. Rapporten skulle släppas i samband med seminarium i Orsa. Men organisationen väntar med att publicera den. Anledningen? Undersökningen gick inte som de själva trodde. Uppgifter om att den illegala jakten på varg har minskat ganska kraftigt ska ha framkommit i rapporten och det kanske inte var WWF:s tanke när det beställde rapporten. De vill väll att rapporten skulle visa att illegala jakten på varg inte minskat trotts att vi nu har en licensjakt på varg.


Nog om detta trams.


Förra helgen var jag på Finnstövar Föreningens 30-års jubileum. Och det blev en lång och spännande dag. Mycket intressanta människor som bidrog till en fantastiskt stämning och dagen avslutades med en trevlig middag och god underhållning. Jag själv tog ytterligare ett steg i min utveckling som människa. Jag fick hålla i ett föredrag om den gula ”vargen”. Resultatet blev mer än lyckad(tycker jag iaf). Och eftersom jag nu skulle hålla i ett föredraget så tvingades jag lära mig PowerPoint vilket jag förmodligen kommer ha nytta av i framtiden så det var bara ett plus. Jag sätter 5 stövare av 5 i betyg av denna dag. LYCKAD alltså!


Jag berättade inte för alla där att jag nu köpt en Hamilton. Jag har alltså blivit en JUDAS. Men jag tycker man ska jobba för stövaren och stövarjakten i helhet. ”Rasister” finns det nog av i stövarklubben så ras diskussionerna överlåter jag till dom.


Nu har också försäsongen kommit igång för mig och hundarna. Det blir att köra mycket kondition nu ett tag och få upp flåset på både mig själv och hundarna. Sen kommer jag lägga till backträning. Det har ju visat sig de tidigare åren på den äldre hunden att det faktiskt är en jätte bra tränings metod. De jag nu hoppas på är att kanske lille Traj gillar att simma. Det skulle underlätta när jag är i stugan.


Föresten Fick detta i ett mail tidigare i veckan. De är detta biologiska mångfald som Sverige strävar efter.


”Vid en möte med höga herrar i ministeriet fick Pjotr Danilov höra vad Moskva hade bestämt om högsta tillåtna avskjutningssiffror för storvilt. Ettusen älg skall dom fälla i år i Karelen, björn inte mera än 15% av stammen, lodjur t.o.m 85 % ! Vargen är helt fri och skottpengar rekommenderas (staten har dock inga medel för detta!). Och vårjakten rekommenderas bli högst 16 dygn. Karelare skall taga endast en vecka eller högst 10 dagar.”


Så det var allt jag hade för denna gång, ha det bra i helgen alla läsare.


   


  

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se