En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 18 maj 2011

Rådjur eller Hare

Av stovarjagaren - 18 maj 2011 09:26

God Morgon,


Jag måste bara få berätta om gårdagens händelse. Jag var ute och sprang med hundarna en bit utanför staden. Jag hade hunnit ett par kilometer när jag kom till en uppförsbacke. Jag är ganska trött vid det här laget och har haft fullt upp med att hålla hundarna i trav och att de inte ska larva sig med att busa. Tar ju en del kraft med två starka hanhundar. Jag kollar nu ner i backen för att fokusera på hundar och mina egna fötter. Plötsligen så drar båda hundarna och jag hinner kika upp och på min vänstra sida far något brunt iväg i en himla fart. Jag uppfattar att det är en hare. Helt klart tänker jag, det måste vara en hare!


Hundarna blir helt vilda och ska efter. Själklart så berömmer jag lillen och eggar upp han lite extra. På min väg tillbaka mot bilen så börjar jag tänka….


Undra om haren verkligen har blivit brun nu? HELVETE tänkte jag, det kan ju ha varit ett rådjur. Ju mer jag nu börjar älta detta så blir ”haren” jag snabbt såg i ögonvrån till ett rådjur. Nu är jag helt förtvivlad. Har jag eggat upp valpen på rådjur?


Jag kommer tillbaka till bilen och kastar in hundarna i bilen. Jag ringer Gudfadern (Björn Berg) men han vägrar att svara. Jag kör tillbaka till platsen för att eventuellt kolla spår efter ”rådjuret”. Eftersom det var efter en grusväg så gjorde ju hundarna en massa spår när dom blev uppspelta. Så jag går nu och kollar noga efter vägen. Allt blir nu helt plötsligen små klövspår. Jag blir allt mer förtvivlat och Gudfadern fortsätter att inte svara.


Nu hinner jag åka hem och  göra mat men i min skalle snurrar bara det där jävla rådjuret. Hinner äta maten och se nått program på TV:n innan jag äntligen får tag på Björn för att bolla händelsen med han.


–Snyggt jobbat Praktikanten du har eggat Bin( smeknamnet på Traj ) på rådjur!


Jaha, tänkte jag nu är allt kört. Men Björn tröstar mig sedan med att det förmodligen var en hare. Första intrycket brukar oftast vara det som är sant. Och mitt första intryck var att det var en hare som for iväg. Man undrar om man verkligen är en jägare om man inte kan se skillnaden på hare och rådjur.

Men jag ska informera er om att jag hade håret i pannan, svetten rann och djuret hade bra skydd i den täta skogen och det gick väldigt snabbt. Det måste ha varit en HARE! Eller vad tror ni?

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se