En stövarjägares liv

Alla inlägg under maj 2011

Av stovarjagaren - 5 maj 2011 13:50

God dag,

Projekt vargflytt har snart fallit inom ramen av ett totalt fiasko. Vargen som flyttades från Gällivare i Norrbotten till Dalarna är på väg ”hem”  just i dagarna är den i Västerbotten. Den omtalade Hybrid tiken som flyttades från Jämtland till Örebro har också den vandrat tillbaka och är nu bara någon mil från platsen där den hämtades.


Så vad kan komma att hända nu? Båda ”vargarna” har flyttats pågrund av att det inte kunde låta bli renen. Skyddsjakt ansökningar var inskickade av berörande samebyar och hade det inte panik flyttats av NVV så hade det förmodligen skjutits i stöd av Paragraf 28. Om det nu kan låta bli renen på deras vandring hem så har det goda chanser att överleva. Men även om jag inte är nån ”expert” så kan jag dra en snabb slutsatt att minst en av dessa ”vargar” kommer att hamna i en situation där samerna är tvungen att avliva djuret.


Hur mycket har då detta kostat oss skattebetalare? Förmodligen en enorm summa pengar och till vilken nytta? De genetisk värdefulla vargarna har inte tillfört denna vargstam ett dugg hittills och kommer förmodligen inte heller göra det. Och om det av förmodan blir så, ja då har vi fått ett tillskott av de Kirov födda hundvargarna.


Detta skrev jag för någon dag sedan,


Grimsö förhalar processen.


Allt blir klarare för var dag som går, vi kan nu se att Grimsö verkligen är stressade på att få fram en bortförklaring om att Sverige har hundgener i vår vargstam. De DNA rapporter som Grimsö ständigt säger sig jämföra med är från Finland och en herre vid namn Ilpo Kojola. Han är Finlands vargforskare nummer ett sedan några år tillbaka. Han likt Grimsö är bunden till stadsmakten och får fritt fram att slösa en massa pengar på att jaga varg med helikopter och märka upp dessa med radio sändare, sedan bryr han sig sällan att följa upp sin forskning och mer sällan visa upp den för allmänheten. Till sin hjälp har han politikern och professorn Pulliainen i Uleåborg som publicerar likt våra forskare fantasiuppgifter tagen direkt ur luften. Dessa herrar ska alltså vara Grimsös källor till DNA analyser och forskning på vargar ifrån öst. Kan också tillägga att Kojola är lika ointresserad som våra forskare på att avgöra om det är en ren rasig varg eller inte. Nu ska alltså Grimsö göra en ny analys på det vi redan vet. Alltså att det är ej en ren rasig varg som kommit in till Sverige.

Något annat intressant som kommit fram under mitt grävande är att denna Kojola var med på vargsympioset i vålådalen detta år och var en av föreläsarna där. Även en annan intressant människa var där en dam vid namn Ilka Reinhardt. Denna Tyska dam jobbar nu i  Lausitz, Sachsen på Wildbiologisches Büro LUPUS . Hon har varit med och startat upp projekt varg i Tyskland. hon ville även köpa vargkullar i Estland på 80- talet från Tiit Randveer som arbetade som viltforskare och lärare i Metsamet, skogsförvaltningen i Tartu. Men Tiit nekade givetvis till detta. Men det cirkulerar rykten om att det fick tag på valpar än då från någon annan som sålde vargar i fångenskap. Efter denna händelse så började det dyka upp vargar lite varstans i Europa. Som t.ex Tyskland och Sverige.

De som nu håller på att hända kan inte ens Grimsö svara på. Vargmaffian kan kommer att avslöjas en gång för alla. DNA-analyserna kommer visa att vargen är från ryssland vilken den också är. Men det är en Kirov varg som nu vandrar i våra nordiska skogar.”


Nu till min vardag, lillen har varit på djursjukhuset och fått konstaterat att det är en ganska allvarlig öroninflammation han fått. Han har spräckt trumhinnan på ena örat. Stackars liten som haft så ont utan att vi vetat om det. Det är ganska hårt och vara hund ibland. Att inte kunna tala om att man har ont är säkert jätte jobbigt. Nu hoppas vi att det ska bli bättre när vi börjar behandla örat med örondropp.


Det var väll allt för denna gång, vi höres!

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards