En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2012

Drev,Varg och Kvinnokampen

Av stovarjagaren - 31 augusti 2012 09:32

 

Hej,


Så då var det äntligen Fredag och imorgon går startskottet för harjakten 2012. För min egen del gäller det nu att börja inventera markerna på allvar. Är det så lite hare som jag misstänker så lär det inte bli så mycket ”jakt” för min del den första perioden. Det är trist när det blir såhär. Men igår så fick vi upp en hare och Lillen drev den i 17-20 minuter innan det slutade nere vid några stugor. Ett typiskt slut när man jagar nära kusten. Kul var det att han fick upp en hare.

  ( "Gudfadern" väntar på upptag)


Varg i Åsele?

Något som var mindre bra är ryktet som säger att en varg varit i kontakt med en stövare någon mil norr om Åsele. Av det jag hört så ska det vara den genetiska viktiga ”varg” som staten har flyttat runt några gånger. Den skulle tydligen varit väldigt gul till färgen. Gulingen har ju uppehållit sig runt Junsele i sommar och nu senast i Helgum (Västernorrland) för någon vecka sedan. På sin vandring norrut har den även lyckats ta en liten sällskapshund och varit på en labrador. En annan varg har även lyckats med att ta en gråhund i trakterna runt Sundsvall. Enligt länsstyrelsen i Västernorrland så ska det finnas minst fyra vargar i länet. Det här är ju en utveckling som vi kommer få leva med. Bara för vi bor inom renskötselområdet så ska vi inte vara säkra. För något år sedan togs ju även en stövare i Västerbotten. Jag hoppas verkligen alla jägare norr om vargbältet är medveten om riskerna med en för stor vargstam. Nu till veckan börjar ju älgjakten här i Norrland och många kommer röra sig i skogarna och många hundar kommer släppas. Jag hoppas verkligen alla hundar kommer levande hem.


Kvinnokampen 2012!

Till något annat nu. För tre år sedan så startade några tjejer här i Västerbotten en tävling för kvinnliga stövarjägare. Kvinnokampen som tävlingen kallas har blivit en super ”hit” och ska även i år genomföras. Tävlingen är inspirerad från Finland där det också har en tävling för kvinnor med stövare. Det här är en jätte bra ide och de lyfter fram våra kvinnliga hundförare. Vi har jätte många duktiga kvinnor som jagar med stövare och de blir bevisat med sådana här tävlingar. Nu hoppas jag att vi kanske i framtiden även får en tävling för yngre stövarjägare. De kanske skulle sporra fler yngre att starta på prov?


Så nu får alla ha en trevlig kväll och helg…

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se