En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 3 september 2012

En riktig skitgrej

Av stovarjagaren - 3 september 2012 10:46

 

( skithunden)


Sista jaktprovet jag gick med min finne(han blev champion) så var jag med om en "skitgrej"


Det var väldigt kalt den här morgonen. Var si sådär -18 och marken var stenhård. Vi gick in efter en väg och släppte hunden. Det tog inte lång tid innan hunden fick upp. De låg också ett fint lager nysnö i landskapet. Efter en stund så började min nervösa mage sätta igång och jag tog tillfället att springa på ”toa” när det blev ett tapp. Platsen på ”toan” blev inte bättre än inne i en tallplantering. När jag väl hade uträttat behoven så rev hunden i och började driva igen. Nu var det bråttom upp på vägen igen. Jag hittade inte värst vidare mycket att täcka min fina rusa med. Marken var ju även stenhård. Men i min iver så lade jag över en stubbe som jag lyckades riva loss. Den var perfekt tänkte jag. Jag sprang upp på vägen till domaren och vi stod där tills hunden drivit 120 minuter och jag gick in för att koppla. Nu hade mina tankar om toalett besöket helt försvunnit. De var nu tid kvar på dagen och vi släppte igen på en ny plats. Han tog upp och drev 90 minuter innan vi kopplade för dagen och bestämde oss för att fika en stund innan vi åkte tillbaka till kollegiet. Vi hade ju en fin brasa där vi startade på morgon och vi for dit. Med mig på denna resa hade jag ju min Hamilton valp. Han hade fått suttit med far som också var med. Jag tänkte vi släpper ut han så han får springa av sig medan vi fikar. Sagt och gjort så tog jag på han pejlen och släppte lös han. Vi fikade i godan ro och pratade igenom dagen och jag var ju extra glad eftersom vi äntligen tagit championatet. Nu hade vi fikat klart och jag skulle fånga in min livliga valp. Det var lite svårt men domaren lyckades locka in han med något gott. Jag ser nu på domaren som håller i Traj att något är fel. Traj som är glad hoppar upp längst hans ena sida av benet och är som valpar brukar vara. När jag tar Traj i pejlhalsbandet så upptäcker jag då en sörja som luktar satan själv. Just i det ögonblicket så ser jag domaren lukta på sina händer och jag förstår att det är min rusa han rullat sig i. Jag han tänka att nu ryker mitt championat och han slår ut hunden. Hela hans ena sida var ju tänkt av avföring. Jag hinner dock att rädda det med något kasst skämt och försökte göra allt till en rolig grej. Domaren tyckte det var mindre roande men han blev i alla fall inte arg eller tog igenom championatet. Vad som sedan sades på kollegiet vet jag inte, och inte heller i den bil som domaren åkte hem i. han åkte ju med tre andra personer som hade deltagit på provet. En sak är då säkert, det lukta inte gott nere på kollegiet och det lär nog inte ha luktat värst vidare gott i bilen heller. Jag träffade domaren sommaren efter och vi skrattade åt det hela. Han var ju även en finnstövarägare och fick till det att de var typiskt för Hamiltons att rulla sig i skit. Nu har jag lärt mig att vad som än händer så täcker jag över skiten. Ja, det här är väll en historia som man kan tala om länge…..

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se