En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 8 november 2012

Prioriteringar av staten...

Av stovarjagaren - 8 november 2012 15:06

För cirka ett år sedan så drog lanstinget i Västerbotten in Ambulansen i Åsele kommun. Den täckte upp ett stort område i inlandet och var livsviktigt för stora delar av inlandet. Alla människor vill ju känna en trygghet där man lever och bor. Man vill ju att all räddningstjänst ska komma så snabbt som möjligt när det behövs. Nu har dom staten klippt bort det för många glesbygdsbor. Och vad skulle ni göra om ni hade barn eller gamlingar som kanske skulle behöva sjukvård snabbt? Skulle ni vilja bo kvar? Livskvaliten sjunger ganska snabbt om man tar bort sådan här saker. Men nu är det 2000-tal och de är i storstäderna det ska satsas. De folk som lever kvar i gelsbygden glöms helt enkelt bort eller rättare sagt inga politiker eller stadsbor bryr sig vad som händer utanför murarna.

 

När nu det har tagits ett beslut om att behålla ett vargpar inom renskötselområdet ska vi vara medveten om att de kommer kosta mycket pengar. De lär inte bli billigt att hålla liv i samebyarna nu när vargparet kommer börja härja där. Redan nu så har denna gulatik kostat lite över miljonen. Ungefär 6 mil ifrån vargparet så finns det ingen ambulans tillgänglig för människor. Om människan varit mer värd än vargarna så skulle de haft en Ambulans nu, för de pengar som staten lagt ner på rysstiken hade kunnat räcka till att hålla en ambulans i liv under ett år. Vargparet kommer säkerligen få det jätte bra nu. Mat kommer dom ha så de räcker och blir över. Sjukvård kommer finnas om de skulle finnas något tecken på att någon skulle bli ”sjuka”. Personliga assistenter kommer de ha dygnet runt. Överfallslarm har det genom sina sändare osv…

I dagens samhälle så är vissa djur mer värda än andra och till och med så värdefulla att de står över människan. Vart är vi påväg???

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se