En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 9 november 2012

Äntligen fredag...

Av stovarjagaren - 9 november 2012 10:27

Hej,


Så då var fredagen äntligen här. Den kommer väldigt lämpligt eftersom det har varit mycket i rullning denna vecka. Jag har inte tappat hoppet helt om jakten. Än så länge finns det hopp och för oss människor är det ju de sista som överger en. Som jägare i dagens samhälle så slits man mellan hopp och förtvivlan. Jakten är en så stor del av mitt och många andras liv att ibland går det nästan till överdrift. Ibland till de bättre och ibland till de sämre. Men de är nyttigt att man håller sig uppdaterad och intresserad av vad som händer inom den jaktpolitiska världen. Hade man ingen gjort det så hade nog vi inte överlevt idag.

Nån gång hoppas jag att alla jägare och brukare kan dra åt samma håll och komma överens. De är alldeles för mycket bråk och gnäll inom alla led. Vi ser att våra motståndare växer ju mer vi bråkar. Men nån gång kanske det blir bättre. Och jag hoppas få vara med på den resan.


Önskar alla en trevlig helg och många långa drev och ståndskall!!!!


Om ni har någon fjällfisk i frysen så passa på att göra denna goda rätt i helgen..

 

Röding/Öring i messmörssås

  • 4 st portionsfileér av röding/öring
  • 3 dl grädde eller gräddmjölk efter samvete
  • 2 msk messmör av den vanliga sorten
  • salt & peppar
  1. Lägg fiskfiléeerna i en smord form. Salta & peppra något (gärna med citronpeppar)
  2. Stek i ca 10 min i 200 graders ugnsvärme.
  3. Blanda under tiden gräddmjölken & messmör. Det är lättare att blanda ifall man värmer gräddmjölken.
  4. Ta ut fisken & slå på gräddblandningen. Fortsätt grädda i ca 10min till
  5. Servera gärna med pressad potatis & kokta sockerärtor.
 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se