En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 13 november 2012

Helbra helg...

Av stovarjagaren - 13 november 2012 10:35

 


God dag,


Det var verkligen en trevlig helg. Den innehöll det mesta en människa kan önska sig. Och ja, självklart jagade jag. Åtminstone en dag. Jag och ”gudfadern” tog oss ut i regnrusket. Vi hade heller inga förväntningar på att få upp någon hare och så blev det också. Traj kom på slag men lyckades inte resa innan vi bestämde oss för att koppla och fara hem. Men under dagen så han Traj med ett ståndskall på något som vi inte vet vad de var. Han stannade upp mitt ute på en myr och började skälla grovt. Precis som han gör när han är osäker på något. Förmodligen var det en älg eller något annat stort djur som han blev skraj för. Han brukar ju skälla ut hästar på samma sätt. De var lite pirrigt när han slutade skälla och kom springande mot oss. Som tur var hade han inget bakom sig.


Sen har vi ju det här med vargar,


Jag har fått in rapporter på att gulben är på mina marker i Jämtland nu. De är smått komiskt att hon kommer allt närmare mig med tanke på hur mycket jag skrivit om henne. Men området hon rör sig i nu är väldigt viltfattigt och paret kommer säkert röra sig vidare. Men de rör sig över stora områden och de har ett enormt revir. Det är många människor som lever inom det reviret och alla kommer säkert bli påverkad på något sätt. För svenska vargar är inte som andra vargar. De är väldigt oskygga för människor. De har aldrig sett oss som något hot och besöker gärna samhällen och byar på deras födosök. Igår fick en skola hålla barnen inomhus för att det styrker vargar kring skolan. I en kommentar på Jakt och Jägare är den en mamma som säger såhär…

 

Barnen kom hem från skolan idag och talade om att dom inte fick vara ute, men att dom hade tittat på en varg genom fönstret. Helt fruktansvärt enligt min mening!”


Och det här är ju inte alls ovanligt för folk i det drabbade varglänen. Dagligen kommer det ju rapporter om närgående vargar och vargar som dödar hundar och katter inne i samhällen. Vardagen för människor som bor bland rovdjur blir väldigt begränsad. Och när ska övriga Sverige vakna upp? När ska myndigheterna börja ta sitt ansvar innan det händer något allvarligt? När inte ens oskygga vargar får skyddsjaga hur ska de någonsin då bli accepterat på lokalnivå att ha frilevande vargar i Sverige? Alla människor har ju en gräns och inom rovdjurspolitiken har nog den gränsen passerat för längesedan för många människor……..

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se