En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 15 november 2012

Med dagens teknik.....

Av stovarjagaren - 15 november 2012 09:47

Hej,


i dagens tekniska samhälle så utvecklas allt i en rasande fart. Vi som jagar har även fått ta del av det. Nu har vi jaktradios, GPS, Hundpejl, Mobiltelefoner, Appar, hundkamera, Bösskamera m.m De sistnämnda har verkligen gjort revolution inom jakten. Framförallt för att de har blivit populärt att göra jaktfilmer. Vi har sett en uppsjö av jaktfilmer där hund/ bösskamera används flitigt. Man får en helt ny dimension med dessa nya tekniska finesser. Dels så är det ju spännande att se hur hundarna arbetar med vilt och sen blir det mer action i jaktfilmerna.


Främst så är det ju jakt på större vilt som man används sig av den här tekniken. Och de har väll sin enkla förklaring att just större vilt med ställande hundar är lättare att göra bra film på.


Men, igår fick jag för första gången se en hundkamera på en harhund. Och de var Noslers kullsyster. Hon är ju redan en filmstjärna eftersom hon medverkat i många av hennes husses filmer men de har nu tagit steget ytterligare en nivå. Jag rekommenderar att ni går in på harjakt.com:s hemsida och kikar in deras filmer. Här nedan kan ni se ett klipp med Matilda och hundkameran.


Här nedan kan ni se hur hundkamera används i filmer på större vilt... 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se