En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 19 november 2012

Lite funderingar över SM 2012

Av stovarjagaren - 19 november 2012 13:44

Hej,


Ja då var 2012 stövar SM avgjord och det blev den finskastövaren Lövängens Boy som ägs av Bo Andersson som tog hembucklan till Småland. SM:et i det stora hela blev inte riktigt som man tänkt sig. Ingen kunde undgå att det var 4 av 10 hundar som slogs ut av rådjur och samtliga var RR(rådjursrena). De var verkligen inget bra PR för stövarklubben. Dels så blir det massa spekulationer om RR-proven. Och sedan ser de helt enkelt inte bra ut. Men alla ska komma ihåg att det är hundar vi håller på med. Hundar med extrem stor jaktlust. Många jagar heller kanske inte på marker där det står 10 rådjur i varje buske. Och är de också dåliga förhållande ja då kan allt hända. Även de bästa kan misslyckas någon gång. Men det tåls att upprepas att vi SKA sträva efter att göra våra hundar rådjurrena. Och vi kanske måste kolla över våra RR-prov. Men det överlåter jag till de ansvariga att fundera över.


Något annat som diskuterats flitigt under helgen är om vi ska ha ett rent HAR SM och inte som vi har nu ett H/R (har och räv) SM. Personligen så tycker jag att vi ska ha ett HAR SM och ett RÄV SM. Men som de ser ut i dagens läge så vill inte majoriteten i stövarklubben ha det så. Utan de vill fortsätta med H/R SM. Så man får helt enkelt acceptera det så länge fullmäktige säger så. De jag tycker är väldigt onödigt är alla dessa påhopp och onödiga kommentarer. Man ska komma ihåg att alla som ställer upp i SM och andra tävlingar har gått en väldig lång väg och man ställer upp på de regler som finns. En hund som driver både hare och räv ska inte nedvärderas bara för den driver räv på en tävling. Idag är reglerna så och då får man spela efter dom.


Jag har skrivit om det förut när det gäller det här med prov och tävlingsfixering inom stövarklubben. Och de jag skrev om här ovan om påhopp och onödiga kommentarer är något jag inte tycker gynnar oss inom klubben. Tävlingar verkar leda mycket till avundsjuka och osämja inom våra led. Hur reagerar allmänheten på det? Och hur trevligt är det för yngre stövarjägare att sitta och läsa om när man bråkar sinns i mellan? De tåls att fundera över kära medlemar….


Sen vill jag passa på att Gratulera Mårten Strömberg och Hagets Kasper som vann rasmästerskapet för Hamiltonstövare i Norge nu under helgen.


Förövrigt så hade jag själv en skithelg i skogen………

     

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se