En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 23 november 2012

Trevlig helg....

Av stovarjagaren - 23 november 2012 09:53


 


Hej,


I helgen så arrangeras Nordiska Mästerskapen(NM) för stövare. Platsen ligger i småländska höglandet i Vrigstad. Det kommer vara hundar både från Norge, Sverige och Finland. Jaktjournalen kommer givetvis finnas på plats för att köra en live sändning. De är en lyx för oss andra intresserade att kunna sitta hemma vid datorn och följa tävlingarna ett stort tack till JJ för att de finns den servicen.


De svenska laget består av fjolårets SM vinnare, Hagets Tussi och de tre främsta från årets SM, Lövängens Boy, Biabys Tilda och Norriskogens Silja.  


De kommer bli en tuff utmaning för det svenska laget. Både Norge och Finland kommer med bra hundar. Och det som kan falla lite till Sveriges nackdel är att i NM så får inte hundarna driva räv. Alltså de blir inte utslagna men drevtiden räknas inte. Vi har ju sett att på våra prov finns ju många ”kombi” hundar. Alltså de driver både räv och hare. De som kan vara till nackdel då är att får hunden upp en räv så kan de gå väldigt mycket onödig tid från provet. Men det återstår ju att se hur de går. Vi får hoppas att hundarna väljer rätt djur denna gång.


Själv så blir det nog jakt någon av dagarna. Ärligt talat så börjar jaktlusten försvinna lite. De är inte kul alla gånger att jaga. Speciellt inte när de är dåligt med hare. Jag tycker hela hösten har varit ett stort minus. Vädret har varit kasst och viltet har lyst med sin frånvaro. Och när man har en unghund så vill man ju ha det bästa förutsättningarna. Speciellt när han är lovande och gick väldigt bra ifjol. Men såhär är det med allt man håller på med. Ibland behöver man en ”paus” för att få krafterna tillbaka.

Ha en trevlig helg alla läsare….


PS. Den ”varg” som syntes i bodsmark igår var en jämthund. DsHär är det inte viltfattigt….

”Under inventering av stormskador passerades ett av våra ungskogsbestånd.
Här upptäcktes andra typer av skogsskador, väster om Östersund”

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se