En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 27 november 2012

Det är svårt att få upp...

Av stovarjagaren - 27 november 2012 09:21

Hej,


Det är svårt att få upp helt enkelt. Så kan man beskriva min helg. Och då menar jag på den jaktliga biten. Något mer om helgens jakt finns det inte att skriva om………….


Sverige tog hem lagsegern på NM med 12 poäng, Norge var tätt efter med 11 poäng och Finland hämtade hem 7 poäng. Individuellt tog Bossmålas Dixon som ägs av Kåre Usterud från Norge hem segern med full tid båda provdagarna och mycket fina 61 och 62 egenskapspoäng. De visar ju att vi i Sverige inte har så dåliga hundar. Och att vi har ett bra avelsarbete på våra stövare. Trist är att vi inte har fler svenska raser med i toppen. Men det kan ju bero på att de som äger svenska raser är mer för det jaktliga och de som har finskastövare är mer tävlingsinriktade? Ja jag kanske har fel. Men tanken har slagit mig. Grattis till alla som fick vara med på NM. Och grattis till Smålandstövarklubb som verkar ha genomfört detta arrangemang med fanan i topp. Kul för alla inblandade. Senare denna höst kommer även smålänningarna hålla i RÄV-SM. Start listan kan ni se här. Jag lär återkomma till den tävlingen senare.


Igår så snubblade jag över en dokumentär film från USA. Den handlade i det stora hela om hur regeringen och andra miljöorganisationer försöker återinföra varg i stora delar av staterna. Och hur det systematiskt kör över landsbygdsbefolkningen. De är precis samma fenomen där borta som här hemma. De som är intressant är ju att många svenskar avskyr USAs behandling av deras indianer. Men här i Sverige är det helt okej att köra med samerna. Förstår som inte den ekvationen. Kanske för jag bara är en dum outbildat liten jägare….


De vore på tiden att någon svensk journalist tog sig tiden att granska den svenska rovdjurspolitiken?

Här nedan kan ni se klipp från filmen, och här är deras webbsida. 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se