En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 30 november 2012

Tiden bara rinner iväg...

Av stovarjagaren - 30 november 2012 12:07

 

Hej,


Så då var det äntligen fredag och julen närmar sig med stormsteg. Tiden går så himla fort nuförtiden. Dagar, veckor och månader rinner bara iväg. Men de kanske är så när man blir gammal? Snön har varit frånvarande stora delar av hösten vilket har lett till att säsongen blivit längre. Men nu så har snön börjat falla och det brukar jaktdagarna bli lätt räknade (iaf här uppe i norr). Antingen blir det för mycket snö eller så blir det för skarpt. Men när de väl blir det där ”perfekta” föret så kan en vinterjaktdag bli magisk. Att få åka ut på morgon när det fallit några cm nysnö är underbart. När man åker in efter en skogsbilväg och får se dom där harspåren kan få vilken harjägare som helst att nästan fälla en tår. Sen när man väll fått upp en stor tjärved eld och drevet börjar komma igång ja då är livet underbart.


Idag så har Traj varit ute med ”gudfadern” och haft enligt rapporter ett kanon drev. De är tur man har folk som kan ta med sig hundarna ut i skogen när man själv måste jobba. Och idag var just en sån där perfekt jaktdag som jag just beskrev. Synd att man inte kunde vara med och höra lillen motionera haren. Men vi får ta igen det i helgen om det inte nu blir snöstorm.


Imorgon är det också stövarjaktensdag. De kommer vara på flera platser runt om i vårt avlånga land. Dagen går ut på att man ska ta med sig folk ut i skogen på en Har/Rävjakt. I vårt län kommer det  anordnas jakter på flera ställen. Och vad jag har hört så är det många platser som redan nu har fått många anmälningar av folk som vill med ut och jaga. Hoppas nu bara vädret blir bra för alla som är inblandade i dagen.


Hoppas alla får en toppen helg.

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se