En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 21 december 2012

GOD JUL!!

Av stovarjagaren - 21 december 2012 09:26

 


Hej,


Då har snart ett helt år gått och de är äntligen jul. Ja tiden går verkligen med en hastighet som man inte hinner med. Och man står där i år igen och svär på sig själv att man inte handlade julklapparna i tid. Men om det är något jag är bra på så är det att handla snabbt. Jag hatar nämligen affärer av någon konstig anledning.

Jakten då?


Ja den är nog bara att glömma ett tag. Snön har vräkt ner och vi har säkert 50-60 cm snö nu. Man kan vara ute och motionera hunden men när inte ens stövaren tycker det är roligt att plumsa i snön ja då väljer jag att stanna hemma. Men såhär är det nästan alltid när snön kommer. Man vet att jaktdagarna är räknade. Nu får man rikta in sig på någon toppjakt i januari de kan också vara rogivande. Måste först bara kolla om bössan fungerar.


Men först hade jag tänkt fira jul med alla mina nära och kära och fylla buken med en och annan prinskorv och någon god julöl.


Nu får jag önska alla mina läsare en riktig god jul….


En liten rolig historia...


När gammel-Gustav på 98 år skulle göra sin årliga läkarundersökning. Frågade Läkaren hur han kände sig:


- Jag har aldrig mått bättre! Min fästmö är 18 år och är gravid och väntar mitt barn. Sååå… vad säger doktorn?


- Låt mig berätta en historia för dig. Jag känner en jägare som aldrigt missat ett tillfälle att jaga. Men en dag placerade han av misstag sitt paraply på ryggsäcken i stället för geväret. När han var i skogen stod plötsligt en björn framför honom. Han tog fram paraplyt från ryggsäcken, siktade på björnen …. PANG!! Björnen föll död ner.


- Ha ha ha! Det är inte möjligt, sade den gamle. Det måste varit någon annan jägare som sköt björnen.


- Just precis! svarade läkaren

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se