En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 28 december 2012

Året som varit...

Av stovarjagaren - 28 december 2012 10:00

Hej,


Ja då är det väll dags att summera året som varit….


Det har varit ett väldigt händelserikt år för mig som människa och stövarjägare. Man kan säga att efter förra jaktsäsongen så var jag i eld och lågor. Min unghund Traj hade startat jätte bra och inför denna höst så var förhoppningarna stora. Men vi börjar inte där. Vi börjar på Östermalma där stövarklubben firade 100-år. I början av Juni så packade jag och några andra delegater från Västerbotten väskorna och begav oss ner till de södra delarna av landet. De var verkligen några händelsefulla dagar med förhandlingar och trevligt sällskap. Personligen tycker jag det känns som det är en bra stämmingin i klubben just nu. Vi är alla överens om vad som måste göras för att hålla stövarklubb i liv. Jag åkte hem till Västerbotten med gott mod och många nya trevliga vänner.

 


Efter Östermalma så var nästa stövar uppdrag Höga kusten Game Faire. De var första året som de arrangerades och faktiskt så blev det lyckat. Mycket folk besökte mässan och de var en hel del som kom förbi vår stövarmonter för att prata stövare och ta en kopp kaffe. Så jag ser framemot att åka ner även nästa år.

 


Några veckor in i Juli så var det dags för min och brors årliga fiskeresa. Vi hade tagit sikte på nya fiske vatten i Ammarnäs Fjällen. Resan blev enormt lyckad och vi fick så mycket fisk att vi var tvungna att fara hem en dag tidigare för att inte fisken skulle bli förstörd. Ni som har varit och fiskat i fjällen vet ju hur svårt det kan vara att få fisk(på vanligt sätt). Så resan blev mer än lyckad. Nästa resa har vi funderat på att kanske fara till Norge…

 


Efter fiskeresan så var nästa mål Fäviken Game faire. En mässa som jag varit på nu några gånger och som jag värderar väldigt högt. Dels för att de som jobbar i stövartältet har blivit som en ”familj” för mig. De är oftast samma goda själar som jobbar där varje år. De är verkligen ett trevligt gäng och de gör så man vill komma tillbaka dit och steka fläsk och snacka med folk som besöker vårt hundtorg. Så skriv upp mig, jag kommer även i sommar.

 Nu har vi kommit in i Augusti och jakten. Jag hade som sagt sett fram emot denna höst något enormt mycket. Traj hade börjat riktigt bra och i år skulle det bli ännu bättre(trodde jag..)

Hela första delen av hösten så hade jag kanske 5-10 konstaterade hardrev. Och de på två hundar och kanske 20 släpp på dom vardera. Och när man väl fick upp en hare så drog dreven iväg långt bort. Jag började fundera ett tag på om hundarna var friska? Man blir ju lätt frustrerad när man tar så mycket semester och lägger ner så mycket tid på jakten och så fungerar inget….


Men när jag väll for till mina jaktmarker i Jämtland så lossnade det för hundrana. Så sjuk var dom ju inte, de var så enkelt att jag kunde bota deras sjukdom med hare. På markerna jag har i Västerbotten så fanns det alltså ingen hare. Eller det var väldigt glest mellan hararna.


Så vi brände halva första delen av säsongen på skit marker. Och alla som har unghundar vet ju hur viktigt det är för dom att få driva. Vi kom igång så väldigt sent. De är först i slutet av säsongen som han kommit tillbaka till fjolårets form. Men den formen hade jag velat ha i slutet av september så jag hade kunnat starta han på prov. Nu så har jag inte vågat starta honom. Men vi hoppas att hartillgången blir bättre till nästa höst så vi får en bättre start. De som jag ändå värderar högst denna höst är att lillebror börjat följa med på jakt. Hoppas han även vill göra det i fortsättningen...

 


Mitt under brinnade jaktsäsong så han jag även med att deltaga vid ett ungdomsläger i Backe. Snacka om att de är sånt vi ska arbeta med för att få fram nya jägare. Tack Västernorrlands Stövarklubb och Jägarförbundet Mitt Norrland för ni böjd in mig.

 


Alla som läser bloggen kommer säkert också ihåg mina skräck dagar runt 1maj? När mina hundar rymde och var borta i tre dagar. Ni kan läsa om det här…


Avslutningsvis så vill jag önska alla ett riktigt gott avslut på detta år. Och en bra början på nästa.


Ha så gott!!!

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se