En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 11 januari 2013

Traj tog ett förstpris

Av stovarjagaren - 11 januari 2013 09:19

 


Hej,


Efter många om och men så lyckades jag och Björn(Gudfadern) pricka in en jaktprovsdag för Traj. Rund nyår så kom det ett ordentligt töväder som gjorde att snön packade ihop sig. Och på det så kom det en kallar period som gjorde att det blev en riktigt bra skare som höll för en hund. Vi behövde alltså bara lite snö för att det skulle kunna gå att starta på ett jaktprov. Sagt och gjort så lyssnade vädergudarna på oss och det föll ca 5-7 cm nysnö i början av veckan. Björn var snabb och fixade domare och jag ordnade mark.


Så efter en sömnlös natt så for vi iväg för att möta upp domaren. Marken var min egen som jag brukar få använda till att träna hunden på. En bra mark men jag hade inte varit nöjd med hartillgången efter denna höst. Så jag hade inte allt för stora förhoppningar att finna hare. Men det är som vanligt, haren verkar gömma sig på hösten. För nu fanns det harspår överallt. Helt otroligt. Någon där uppe ville verkligen att denna dag skulle lyckas.


Vi parkerade bilen och drog oss in mot området där det fanns harspår. Det tog inte lång stund innan hunden markerade slag och började rota runt bland alla harspår. Han var verkligen ivrig. Snart var det upptag. Lite trevande men ändå så var haren på benen.

Första delen av drevet gick hackigt men han löste första tappen som jag tror var på 36 minuter. Efter det så gick det smidigare. Men såhär har det varit med Traj, det har alltid gått lite tyngre i början av drevet för att sedan komma igång i slutet. Om han nu håller i haren de vill säga.

Drevet artade sig väldigt bra i slutet och efter några små tapper på 10,11 och 9 minuter så lyckades han skrapa ihop sig till en etta.  

 

Dommaren har också föreslagit 58 egenskapspoäng. Men vi får se vad kollegiet säger. Tror dock inte att det blir någon större ändring.


De här var Trajs blott andra jaktprovsstart. Och han är endast två år gammal. Två stycken av hans kullsyskon har också tagit ettor på jaktprov. Så det är verkligen en spännande kull.


Nu öppnar ju det här för ytterligare en jaktprovsstart innan säsongen är över. Dock så måste det bli bättre före igen. För den skare som höll hunden håller på att frysa bort. Men jag får börja gå utställningen nu till våren för att kanske jaga några cert. Man har redan börjat spana in utställningarna.


Och ja, jag blev förstås glad och stolt över att min duktiga hund klarade av att driva ihop en etta.


Och jag vill Tacka Ebbe som dömde och Björn som följde med…


Ha en trevlig helg och jakthelg(om ni kan)


         
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se