En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 11 januari 2013

Experimentet som alla visste skulle misslyckas,

Av stovarjagaren - 11 januari 2013 15:08


Ni som följer bloggen har säkert läst om det så kallade Junsele ”vargarna”. Dom där genetisk viktiga individerna som står över oss människor, de som skulle med sitt magiska DNA göra vargarna i söder odödliga. Dom ska tydligen skjutas nu?? Har ni hört? DOM SKA SKJUTAS!!


De går helt enkelt inte att bedriva någon form av renskötsel med vargparet springandes runt där. Att det skulle ta sån onödigt lång tid, och kosta så otroligt mycket pengar trodde jag inte. Eller… jag trodde egentligen ingeting. För jag fick bara en stor klump i magen när regeringen och NVV tillät att dom skulle få vara kvar där till våren och föda supervargar. För hade NVV och regeringen väl börjat tumma på varg i renskötselområdet så kunde vad som helst hända.


Men nu blev det ju ett gott slut för dom som bor runt Junsele och för renskötarna som har fått slitit häcken av sig för att hålla dessa ”vargar” i liv.


Det efterspel som nu kommer lär bli stor. Bevarande sidan kommer gråta blod buhu buhu…. Och samerna kommer få sig en ordentlig känga av den övriga svenska befolkningen som vill ha varg men inte där dom bor. Och undra hur Lena Ek kommer klara sig ur det här…. Stackars kracke….


Så nu kan vi se rubrikerna framför oss. ”DOM EXTREMT VIKTIGA VARGARNA SKA SKJUTAS” ”NU ÄR DET SLUT FÖR DET ÄNDA VARGPARET I VÄRLDEN” ”SAMERNA VILL UTROTA ALLA ROVDJUR, DOM BÖRJAR MED VARPARET”


Och sedan kommer kommentarerna…


-ööhh vad har vargarna gjort? Dom vill ju bara äta mat”


-Asså kan inte dom där samerna utrotas istället, jag menar vargen var ju här före oss människor.


-ååhh R.I.P söta lilla vargparet…


-Men hallå?? Jag går i skogen minst två gånger i veckan med mina hundar. Jag har aldrig stött på en varg…. Och skulle jag göra det så skulle jag inte vara rädd, för vargar är mer rädd för oss människor.


-Ren är inget tamdjur, dom borde stängsla in varje ren. Sen tycker jag dom borde sitta och vakta dom dygnet runt.


Ja ni fattar säkert vad jag menar, alltså ni som vet hur det brukar låta på vissa sidor. För mig personligen så känns det bra. Att äntligen regeringen lyssnar på någon som blir drabbad. Vad som händer nu vet ingen. Men det är ju tal om att plantera ut vargvalpar. Ja ni hör, ännu ett experiment som kommer misslyckats….


Men som sagt vi människor som påvisat detta dårskap en längre tid fick rätt. Ännu en gång…


Men vad är vi? Människor med vanligt bondförnuft?


Ha en trevlig helg!!!!

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se