En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

He va en nalta kalt...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

 

Hej,


När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. För när jag steg upp på morgonen så var det för kalt för att fara ut och jaga. Och ska man också köra en bit in i Norrlands inland så vet man att det är kallar där. Enligt väderprognosen så skulle det bli ”varmare” under dagen så vi bestämde oss för att fara ut ändå.

   


Och tur var då det. För det vart inte såååå himla kalt. Det var runt -13,-14 under hela dagen. De blev upptag ganska snabbt men det gick tungt att driva. De var ganska mycket snö. Helt jaktbart men inte om man skulle vilja starta på prov. Drevet gick som vanligt lite hackit från början, men sen så blev det full fart och trevlig musik i skogen. De var en ”cool” hare. Han låg inte alls så långt före hunden vilket gjorde att Traj verkligen kunde sjunga ut. Men eftersom det var kalt och mycket snö så stannade vi han runt 100 minuter. Tyvärr så blödde han från klofästena. Men inte värre än att några dagars vila får han att bli pigg igen. Nu är man sugen på att få till den sista öppenklass ettan. Nu får man hålla tummarna för att kung Bore hjälper oss på traven med vädret och föret.


 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 11 januari 2013 15:08


  Ni som följer bloggen har säkert läst om det så kallade Junsele ”vargarna”. Dom där genetisk viktiga individerna som står över oss människor, de som skulle med sitt magiska DNA göra vargarna i söder odödliga. Dom ska tydligen skjut...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se