En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 17 januari 2013

"'The Show Must Go On"

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07

 

(En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)


Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gulingen ska stoppas i väntan på att rätten ska avgöra om skyddsjakten är laglig. En lite extrem grupp som kallas rovdjursföreningen med 4000 medlemar har alltså talesrätt i frågor angående skyddsjakter anser förvaltingerätten. Hur är det ens möjligt? Svenska Stövarklubben med 7000 medlemar skulle alltså enlige förvaltningsrätten också kunna vara med och bestämma i sådana här frågor?


Vi kan ju bara ana ugglor i mossen här. Varför i hela friden har man inte lyckats skjuta tiken under den här långa tiden? Hanen som var hennes partner togs snabbt och enkelt bort. Men tiken har på något magiskt sätt lyckats klara sig undan. Länsstyrelsen i Västernorrland har också ÖNSKAT att hon skulle skrämmas bort och försvinna ur skyddsjakts området. INGEN myndighet eller någon på bevarande sidan har velat att denna tik ska skjutas. Jag tror helt enkelt inte att man gjort ett ordentligt försök att skjuta gulingen.


Samerna som nu är dom som blir drabbade kommer alltså få det ännu mer jävligare. Vilka kommer att få ta ansvar för det? Finns det någon från bevarande sidan som kommer ställa upp och hjälpa samerna med jobbet att hålla ihop stressade renar? Kommer bevarande sidan hjälpa till och betala alla utgifter och kostnader för att hålla tiken i liv? Knappats….


Jag hoppas förvaltningsrätten är medveten om den rasism och förtal som cirkulerar på SRF sociala medier. Och att dom tar med de i beslutet om deras rätt att överklaga.

Over and Out…..

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Av stovarjagaren - 11 januari 2013 15:08


  Ni som följer bloggen har säkert läst om det så kallade Junsele ”vargarna”. Dom där genetisk viktiga individerna som står över oss människor, de som skulle med sitt magiska DNA göra vargarna i söder odödliga. Dom ska tydligen skjut...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se