En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 25 januari 2013

Äntligen fredag....

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19

 


Hej,


I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda.


Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs.


Provets genomförande: Vanligt öppenklassprov på bestämd dag, dvs. lördagen den 26/1 (behöver ni hjälp med domare eller provruta, ta kontakt med kontaktpersonen i ditt område eller uppfödaren till din hund ). Drev på hare tävlar i en klass och drev på räv i en.


Rangordning: Pris ökl, egenskapspoäng, ålder(yngst går före), längsta drevrepris, tapptminuter etc


Priser: Delas ut till de 3 bästa hundarna i varje klass samt deras uppfödare. Presenteras på årsmötet! Samtliga pristagare deltar i en utlottning av en garminpejl samt en exklusive jaktweekend i västra Jämtland som utlottas på årsmötet 2013.


Krav: Medlemskap i Svenska stövarklubben


Syfte: Mer vetskap om våra hundar, nya avelsdjur, få fler Hamilton att starta på prov, fler medlemmar till Stövarklubben och Hamiltonföreningen mm.


Personligen så kommer jag tyvärr inte att starta. Och det beror helt enkelt på att föret här uppe inte är optimalt. Visst jag skulle kunna starta, men vad tjänar det mig och Traj? Det kan gå bra men som det ser ut nu så kommer det mest bli en plump i protokollet. Då väntar jag heller. MEN, det är en super ide och faktiskt så är det många hundar som ska ställa upp. Jag hoppas att dom till nästa år kanske tidiga lägger tävlingen. Nu är det kanske super bra före nere i söder men här upp är det från dag till dag. Jag vet att detta beslut togs ganska sent där av den sena starten. Men förhoppningsvis så blir det ändrat till nästa höst?


Sen så blev jag glatt överaskatt igår på styrelsemötet. Det pratades om att anordnas ett ungdoms-SM här uppe i Västerbotten. Alltså för oss yngre stövrajägare. Vilken grej!! Jag kommer givetvis att följa upp det här och vara med och göra tävlingen till något bra. Vi har ju haft duktiga tjejer som startat upp KVINNOKAMPEN. Så man har ju lite ”press” på sig…..


Ha en förtrollad helg, och lycka till alla som ställer upp i Hamilton Kampen!!

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Av stovarjagaren - 11 januari 2013 15:08


  Ni som följer bloggen har säkert läst om det så kallade Junsele ”vargarna”. Dom där genetisk viktiga individerna som står över oss människor, de som skulle med sitt magiska DNA göra vargarna i söder odödliga. Dom ska tydligen skjut...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se