En stövarjägares liv

Senaste inläggen

Av stovarjagaren - 10 juli 2012 12:47

 

Hej,


Så var det äntligen regn och man kan få slippa solen och värmen ett tag och ligga inne utan att ha dåligt samvete. Skämt och sidå, livet har varit underbart i några veckor. Haft fullt upp med en massa roligt. Vädret har också varit hyffsat. Personligen har jag tyckt det varit för varmt att cykla med hundarna så jag har fått snöra på mig löparskorna och det går minst lika bra(om inte bättre) alla tre får ju träna upp kondisen då. Hundarna ligger i en fin form. Dom är smärta och fina. Om några veckor så går jag över till ett kraftigare foder så vovvarna kan få bygga upp lite mer muskler och hull inför hösten. Framför allt lillen måste bli lite mer ”fylligare”. Men han är ju fortfarande bara en tonåring som växer och lägger inte alls på sig något trotts all mat han äter. Fortsätt att träna hundarna och må gott, försök njut av sommaren för snart är det höst. vi höres….

 

ANNONS
Av stovarjagaren - 3 juli 2012 10:49

 

Foto: Johan Nyqvist


Ni kommer väl ihåg den genetiska viktiga "varg" som kostade oss skattebeltare flera miljoner kronor? På Jaktjournalens webbsida så kommer ni kunna läsa en spännande roman som kan spegla sig i den verkliga historien om byrackan som hela tiden fick flyga hellikopter.


"Jaktjournalen bjuder på spännande och engagerande sommarläsning under hela juli. Läs Lars Thunells drama runt en hemlig utsättning av varg. Glesbygdsbefolkningen med jägarna i spetsen kommer i konflikt med myndigheter som gör allt för att undanhålla sanningen."


Ni hittar första delen här

ANNONS
Av stovarjagaren - 2 juli 2012 09:29

 

Hej,


I helgen så var jag på Höga Kusten Game Fair som anordnades för första gången. Svenska Stövarklubben i sammarbete med Västernorrlands Stövarklubb var givetvis på plats för att informera och ragga nya medlemmar till klubben. Lördagen kunde gärna fått varit lite torrare men som sagt, för oss jägare så finns det inga dåliga väder. Enligt den första rapporten så besökte ca 3000 människor mässan första dagen. Vilken var bra enligt arrangörerna. Stövarklubbens tält hade bra med besökare under hela dagen trotts regn och rusk. Vi bjöd på kaffe och kaka och sålde en himla massa lotter. Vad jag hört så har det även lyckats få några nya medlemar. Under dagen så visade vi även upp två olika stövar raser. Först ut var Hamilton Stövaren och efter det så var det Finska Stövarna. Henrik Kåren pratade om Hamilton medan Sven Magnusson pratade om den Finska Stövaren. Jag hade båda mina hundar med mig så jag deltog i det båda uppvisningarna. På kvällen så följde jag med upp till Resele där solen alltid skiner och blev bjuden på surströmming. Blev en lång natt men vi lyckades ta oss upp på morgon och fara tillbaka till mässan. Väl där så möttes vi av sol och värme. Jag han tyvärr bara vara där fram till lunch för annars så hade jag missat skjutsen hem till Norrlands Huvudstad. Väl hemma så väntade ett långt bad och soffan. Vill ännu en gång passa på att tacka Västernorrland Stövarklubb och Henrik Kåren för ett bra arrangemang. Sen vill jag tacka alla engagerade stövarvänner som finns runt dessa mässor och tillställningar ni gör ett otroligt bra arbete. Nu laddar vi om batterierna och ser framemot Fäviken om några veckor.

                           


Hipp Hipp Hurra!!!

Sen vill jag passa på att gratta min stor kille som fyllde 8år igår. Tänk vad tiden går snabbt.

 

Av stovarjagaren - 29 juni 2012 10:14

 

Hej,


Då har ännu en midsommar gått av stapeln. Denna midsommar slår nog rekord i fint väder(och ett himla trevligt sällskap). Man vet verkligen när livet är på topp, och det kan även för mig vara på sommaren och inte bara under hösten. Det är helt underbart att få vara ute i stugan och må gott. Äta, dricka och skratta i mängder det är livet. När man får byta bort stadens stress mot naturen och tystnaden så går man in i sig själv och hittar tillbaka till sinnesron. Det är tur att man har stugan, jakten och hundaran.

                   

Höga Kusten Game Fair

I helgen så bär det av till Höga Kusten Game Fair, grabbarna från Västernorrland kommer att vara där och representera Svenska Stövarklubben och jag kommer naturligtvis ställa upp och hjälpa till i deras tält. Jag hoppas på en bra uppslutning av folk trotts att vädret inte ser så himla ljust ut. Men vi är ju jägare och då ska ju vädret inte vara några problem? Så ser ni mig så kom gärna fram och snacka jakt och stövare.

Trevlig helg!

Av stovarjagaren - 18 juni 2012 13:44Vargarna i Kolmården betedde sig fullständigt normalt när de rev ihjäl den kvinnliga skötaren den 17 juni. Beteendet finns beskrivet av flera rovdjursexperter och är välkänt. Senast har den canadensiska professorn Valerius Geist skrivit om beteendet som tidigare beskrivits av ryska forskare m.fl Själv har jag skrivit och berättat om de 22 barnen som i tiderna dödades i Åbotrakten samt de många barnen något år tidigare i Tavastehustrakten. Dessa händelser finns mycket väldokumenterade av den dåtida kejserliga senaten i Finland. Beteendet är således välkänt och ingen hemlighet. De såkallade zoologerna bär alltså ansvaret för den unga kvinnans död när de pratat om social samvaro med vargarna, men vargarna är inte människor och de varken beter sig eller tänker som människor. En verklig zoolog bör veta detta. Man måste vara realist och inte en drömmare. Det finns två möjligheter för vargarnas beteende. Den ena är att de testat möjligheterna att börja ta ett nytt byte vilket de tidigare angreppen bekräftar.

Nu var tiden alltså mogen för att verkligen ta det nya bytet. Alltså dödade vargarna kvinnan. Ett sådant angrepp sker alltid mycket plötsligt och nutan förvarning. Den andra möjligheten är att vargarna velat eliminera en individ som de ansett vara flockledaren men borde ersättas med en ny ledare. Har vargarna ätit av kvinnan så har de tagit henne som byte och har de inte ätit så har de bara dödat en konkurrent. Detta beteende borde varje något studerad zoolog redan känna till vilket tydligen inte är fallet. Ingen annan än en erfaren skötare bör någonsin gå in i ett varghägn och skötaren bör inte göra detta varken ensam eller obeväpnad. Vargarna i Kolmårdenflocken bör samtliga nu skjutas eftersom de nu förstått att människoangrepp är helt i sin ordning. De kommer aldrig mera att sluta med dessa försök. Rymmer en av vargarna så är den fruktansvärt farlig. Det borde nu dessutom utredas mycket noggrant varifrån vargarna härstammar och om deras anfäders tidigare beteenden. Vargar är farliga rovdjur och inte mammas voffsingar!


Eirik Granqvist

Av stovarjagaren - 10 juni 2012 11:47

 

Hej,


Jag har suttit och funderat över hur jag ska sammanfatta helgen med ett ord, men det blir svårt för det var ett sånt himla bra fullmäktige så jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Men helt klart så hade de inblandande gjort ett kanon jobb och allt var perfekt. Allt från mat till boende.


Det som är trist är ju att höra hur många medlemmar vi tappar varje år(300)och det ständigt nedåtgången på valpregistreringar. Men… det är faktiskt så att när det gäller valpregistreringen så kan vi göra något åt det. De finns fortfarande en stor efterfrågan på valpar men vi klarar inte av att nå upp till efterfrågan. Nu måste vi se till att tik ägarna får den stöttning och hjälp till att börja ta valpkullar, och vi ska inte stirra oss blint på meritlistor innan vi parar t.ex en duktig unghund.


Återigen till medlems raset. Vi är 300 ungdomar i stövarklubben som är under 30-år. Det är en skrämmande siffra om man ser till hur många 70-åringar vi har i klubben. Om 10år så kan vi ha tappat runt 2-3000 medlemar om vi inte får ett stopp på raset. För jag tror ju inte någon lyckas ta fram någon super medicin som gör att folk lever 100år till. Men som man kände på mötet så börjar folk inse allvaret med denna fråga och vi hade ett väldigt givande grupparbete i slutet v fullmäktige. Nu får vi i varje lokalklubb ta med oss detta och börja arbeta på allvar i denna fråga på hemmaplan.


Vargen är ju också ett stort hot mot vår löshundsjakt. Men där är vi alla överens om att det inte går att ha varg där människor lever och bor. Vi har en ordf. Freddy Kjällström som lobbat hårt i år för att informera regeringen om vad som håller på att hända. Och jag är stolt över att Stövarklubben gått i ledet för att försöka ändra rovdjurspolitiken. Vi är den ända klubb som gjort något, alla andra jakthundsklubbarna tiger som muren. Men får vi med oss dom så blir vi fler och starkare.


Slutligen så hade vi ju en underbar middag och jubileumskväll. En god mat serverades, tacktal hölls och sen delades en massa priser ut. Själv fick jag den STORA äran att få bli tilldelad Svenska Stövarklubbens förtjänsttecken. Vad jag gjort för att få det vet jag inte riktigt. Men tydligen så uppskattas det jobb man gjort för den här klubben.

Nu har man lämnat Öster-Malma och alla underbara människor. Man åker ifrån detta fullmäktige med ett stor leende på läpparna och med nya stövarvänner. Nu laddar man om inför kommande uppdrag. Hoppas alla tyckte uppdateringen på Facebook var hyffsat bra och att ni fick ta en lite del av vad som hände på mötet.


Ha en trevlig kväll.


                                           

Av stovarjagaren - 6 juni 2012 09:45Näe, det är ingen vanlig dag. Nej, för det är Hamilton Stövarens födelsedag, HURRA HURRA HURRA!!!

Önskar alla där ute en riktig trevlig dag. Själv så firar vi den med en lång cyckeltur och sen en god frukost.
Av stovarjagaren - 5 juni 2012 12:50

 

(Fäviken ifjol)   


Vad finns det mer för aktiviteter i sommar som kan vara intressant för oss jägare? För oss som bor i norr så har vi två Game Fair. Först ut är Höga Kusten Game Fair, det är första året det arrangeras. Den går av stapeln 30 Juni och håller på till 1 Juli. Nu är det första gången mässan blir av så man kanske inte ska ha så höga förväntningar men helt klart så ska man fara dit om man har tid. De andra Game Fair är i Fäviken och har pågått under många år. Har man varit där en gång så måste man dit fler gånger. Plasten för mässan ligger underbart till och de brukar vara mycket besökare där.  Mässan pågår 27-29 Juli.

         


Att fara på sådana här tillställningar är väldigt trevligt. Man träffar otroligt mycket folk och man ser att intresset för jakt och friluvsliv i Sverige är stort. Och det är en plats där man får prata jakt och hundar oavbrutet utan att någon tycker man är ”jobbig”. Alla har ju samma intresse och man kan dela med sig av olika erfarenheter. Självklart så kommer Stövarklubben finnas på båda mässorna och självklart kommer jag bidra med något i deras tält. De är en utmärkt plats att sprida information och kundskap om stövarjakten. Så passa på att fara på mässorna och besök gärna Stövarklubbens tält.


Nya frågan blir alltså kommer du åka på någon mässa iår?

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En stövarjägares liv med Blogkeen
Följ En stövarjägares liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se